Minden ami fontos

2021. január 15-től érvényes COVID19-beutazási szabályok Ausztriába

Legutóbb frissítve: 2021.01.12.

2021. január 15., 00.00 órától az Ausztriába való beutazás előtt kötelező az elektronikus regisztráció. (Pre-Travel-Clearance). A regisztrációhoz szükséges linket a rendelet hatálybalépése után itt a honlapon közzétesszük.

2020. december 19-től az 563/2020 rendelet értelmében az alábbi egészségügyi szabályok vannak érvényben Ausztriába való beutazás során:

A beutazó személyek haladéktalanul kötelesek tíznapos karanténba vonulni. A karantén akkor tekintendő befejezettnek, ha legkorábban a beutazástól számított ötödik napon SARS-CoV-2 molekulárbiológiai teszt vagy SARS-CoV-2 antigén teszt kerül elvégzésre és a teszteredmény negatív. A teszt költségeit az érintett személy viseli.

A beutazó személyeknek esküt helyettesítő módon kell a karanténkötelezettség vállalásáról nyilatkozniuk: németül / angolul. A nyomtatványt lehetőleg már a beutazáskor kitöltve kell magukkal vinniük.

A karantén az Ausztriából való kiutazás céljából hamarabb befejezhető, ha biztosított, hogy a kiutazáskor a fertőzés kockázata a legnagyobb valószínűséggel minimális.

tizedik életévüket be nem töltött gyermekekre ugyanazok a feltételek és jogkövetkezmények vonatkoznak, mint a felnőtt személyre, akinek felügyelete alatt a gyermekek utaznak.

Ettől eltérően a beutazás egy 72 óránál nem régebbi orvosi igazolás (negatív PCR teszt vagy antigén teszt) birtokában – német / angol nyelven - lehetséges

• humanitárius bevetésen résztvevő személyek részére,

• szakmai/üzleti célból beutazó személyek részére,

• egészségügyi okokból történő beutazás esetén egy kisérő személy részére,

• bírósági vagy hatósági megjelenési kötelezettségüknek, mint például a bírósági tárgyalásra szóló idézésnek, eleget tevő, beutazó személyek részére,

• Harmadik országbeli állampolgárok részére, ha rendelkeznek a 2005 évi osztrák idegenrendészeti törvény 95§ szerinti fényképes igazolvánnyal (osztrák polgári törvénykönyv. 100/2005)

Ha valaki nem tud orvosi igazolást bemutatni, haladéktalanul meg kell kezdenie a tíznapos karantént. Ha az ez idő alatt elvégzett SARS-CoV-2 molekulárbiológiai teszt vagy SARS-CoV-2 antigén teszt eredménye negatív, a karantén befejezettnek tekintendő. A teszt költségeit az érintett személy viseli.

A fent részletezett karanténkötelezettség nem vonatkozik azon személyekre, akik az alábbi országokból utaznak be és akik a beutazást megelőző tíz napban kizárólag ezekben az országokban vagy Ausztriában tartózkodtak: Ausztrália, Finnország, Írország, Izland, Japán, Újzéland, Norvégia, Dél-Korea, Uruguay, Vatikán. Nekik az Ausztriába történő beutazáskor egy 72 óránál nem régebbi negatív Covid19-teszt eredményt (negatív PCR teszt vagy antigén teszt) kell bemutatniuk.

Más országokból érkező személyek alábbi csoportjai továbbra is szabadon beutazhatnak Ausztriába. Ide tartoznak az ingázók, az orvosi kezelés céljából beutazók, átutazók vagy azon személyek, akik családi körben előre nem látható, halaszthatatlan, különösen méltányolandó okból utaznak be. Ezzel szemben a családi körben tervezhető események esetén nem lehet kivételt tenni a karanténkötelezettség alól.

Jelen rendelet nem vonatkozik az előre nem látható, halaszthatatlan, különösen méltányolandó, családi jellegű okokból történő beutazásra, mint például súlyos betegség, haláleset, temetés, gyermek születése vagy ápolásra szoruló személyekkel kapcsolatos vészhelyzet esetén. Az egyéb tervezhető családi események, mint például esküvő, keresztelő, születésnapi ünnepség vagy az élettárs nem rendszeres látogatása nem képeznek kivételt a rendelet hatálya alól.

Felhívjuk továbbá figyelmüket az alábbi intézkedésekre, melyek átmenetileg legalább 2021. január 6-ig hatályban maradnak:

• A 20.00-tól 06.00 óráig tartó kijárási tilalom továbbra is érvényben van (kivétel december 24/25/26 és 31.)

• A szállodák és turista szálláshelyek zárva vannak, kivételt képeznek a halaszthatatlan üzleti utak

• Az éttermek zárva vannak (az elvitelre való rendelés kivételével).

• A bárok, kávézók, diszkók zárva vannak.

• Karácsonyi vásárok rendezése tilos.

További információkat találnak az Osztrák Idegenforgalmi Iroda, a Szociális, Egészség- és Ápolásügyi, és Fogyasztóvédelmi Szövetségi Minisztérium, valamint a Szövetségi Belügyminisztérium honlapján.

C melléklet = Ärztliches Zeugnis (orvosi igazolás németül)

D melléklet = Medical Certificate (orvosi igazolás angolul)

E melléklet = Quarantäneverpflichtung (karanténkötelezettség nyilatkozat németül)

F melléklet = Declaration of quarantine  (karanténkötelezettség nyilatkozat angolul)

Forrás: https://www.bmeia.gv.at/hu/osztrak-nagykoevetseg-budapest/

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search