Minden ami fontos

Mit mutat ki az otthoni koronavírus gyorsteszt, és mit nem?

A patikákban és a gyógyászati segédeszköz boltokban bárki megvásárolhatja az otthon is elvégezhető Covid-19 gyorstesztet. Mit mutat ki, és mi az, amire nem alkalmas? 

Jelenleg (2021. febr. 4.) az otthoni használatra szánt Covid-19, ujjbegyvérből nyert mintával működő gyorstesztek a koronavírussal szembeni ellenanyag jelenlétét mutatják ki, nem pedig a magát a fertőzést kiváltó vírust.

Ez azt jelenti, hogy amíg ellenanyag (IgM és/vagy IgG ) nem termelődik kellő mennyiségben a szervezetben (ez általában a fertőzést követő első 7 napot jelenti), addig az otthoni teszt nem jelez pozitivitást.

Tehát: a már kialakult Covid-19 - a fertőzést követő kb. 7. naptól - akár tünetesen zajlik, akár tünetmenetesen zajlik, magas valószínűséggel kimutatható az otthoni teszttel is. Ellenben, a lappangó Covid-19 betegség nem mutatható ki az ellenanyagot detektáló tesztekkel. A lappangó Covid-19 kimutatására a klasszikusnak tekintett, PCR-elven működő tesztek szolgálnak.

Teljes cikk:

https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/mit-mutat-ki-az-otthoni-koronavirus-gyorsteszt-es-mit-nem/hg7035r

Következő TV-műsorok

6 márc.
Váci Egyházmegyei Hiradó
03.06.2021 8:00 pm
7 márc.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search