Minden ami fontos

Dunakeszi hírcsokor 2021.03.06.

Elkészült a Szent István park kutyafuttatójának felújítása

A korábbi dróthálóval megerősített fakerítést mohazöld, horganyzott, másfél méter magas fém kerítésre cseréltük, így többek között megszüntettük azt a problémát, hogy a kutyusok át tudják ugrani az alacsonyabb kerítést.

A kutyaitató csapot már tavaly telepítettük, de a fagyveszély végeztével, idén tavasztól üzembe is helyezzük!

A kutyafuttatónak ezentúl két bejárata van, az északi oldalon meghagytuk a régi üzemi, kétszárnyú kaput, hogy esetleges munkavégzés céljából a gépek is be tudjanak menni.

 

A járványhelyzetre való tekintettel szűk körű megnyitó keretében hivatalosan is átadásra került a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Sportiskola Dunakeszi felújított tornaterme!

A Magyar Röplabda Szövetség, a VSD és az önkormányzat közösen valósította meg a két éve tervezett felújítást, amely nagyban hozzájárul a VSD szakosztályaink megfelelő felkészüléséhez.

Az átadón részt vett a Temesvári István a Városi Sportegyesület Dunakeszi elnöke, Kárpáti Zoltánné iskolaigazgató, Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Szabóné Forgács Gabriella a Dunakeszi Tankerületi Központ igazgatója, Turányi Balázs a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit. Kft. vagyongazdálkodási vezetője és Hajnalka Görög a VSD Röplabda Szakosztály vezetője.

 

Szerdán az Ifjúsági Ház diákokból álló tervezői csapatával Erdész Zoltán alpolgármester úr megtekintette a  két lehetséges helyszínt.

Közösen felmérték a területet és az épületeket, a diákokat pedig arra kértük, engedjék szabadjára a fantáziájukat, hogy a következő alkalommal az Ifjúsági Ház tervezőjével közös egyeztetésen dönthessünk arról, hol valósítsuk meg ezt a dunakeszi életében fontos és nagy volumenű beruházást.

 

Háziorvosi konzultáció

Imre Zsolttal, a Dunakeszi Járási Hivatal vezetőjével és dr. Pál Miklóssal,

a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet vezetőjével és Sipos Dávid alpolgármesterrel közös egyeztetésre hívtuk a dunakeszi háziorvosokat, hogy elmondhassák, milyen tapasztalataik, nehézségeik vannak a koronavírus elleni védőoltások beadásával kapcsolatban.

A közel 2 órás egyeztetésen az orvosok hangsúlyozták, hogy a legnagyobb nehézséget a páciensekkel való telefonos kapcsolattartás okozza.

A napi akár több mint  100 hívás ugyanis lassítja az alapellátást, növeli a rendelési időt és az orvosok kiadásait a megterhelt telefonszámlákkal.

A delegáció több tervet is felvázolt a szakrendelő és a város vezetőinek. Végül az a közös megállapodás született, hogy a Polgármesteri Hivatal létrehoz egy információs vonalat, ahol munkaidőben, az orvosok által felkészített, úgynevezett call-centeres kolléga fogadja a hívásokat és tájékoztatja a pácienseket a birtokában lévő információkról.

Így például arról, hogy érkezett-e oltóanyag az adott héten a városba, és az milyen típusú, ki melyik oltást kaphatja meg, vagy, hogy éppen szerepel-e a telefonáló a heti oltási listán.

A megbeszélésen ugyanis kiderült, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) hétfőnként küldi meg a háziorvosoknak

az adott héten oltható páciensek listáját. A névsor annak függvényében készül, hogy milyen oltóanyagból tudtak szállítani a városunkba.

Ez most mindenkinek nehéz, de az orvosok és a város vezetői is türelmet kérnek a lakosságtól. Aki regisztrált az oltóanyagért, biztosan keresni fogják.

A Polgármesteri Hivatal munkatársai az egyeztetés után azonnal elkezdtek dolgozni az információs telefonvonal és internetes felület létrehozásán.

Ezek napokon belül elérhetővé válnak, és erről minden fórumon tájékoztatjuk a lakosságot is!

 

 Új lehetőségek a Dunakeszi Kártyával!

Dunakeszi Város Önkormányzata célul tűzte ki maga elé, hogy összekapcsolja a helyi vállalkozásokat a lakossággal. Ezért 2021-től kibővítettük a Dunakeszi Kártya felhasználási lehetőségeit. Már nemcsak a rendezvényekre biztosít ingyenes vagy kedvezményes belépést a kártyatulajdonosok számára, hanem vásárlási kedvezmények is érvényesíthetők vele.

Forrás: Dióssi Csaba posztja

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search