Minden ami fontos

ALAGIMAJORI TEMPLOMROM

A Dunakeszihez tartozó Alagimajor szélén található a kis középkori Alagi templomrom. A középkori ‘Alag falu’ egykori, Szűz Máriának szentelt katolikus plébániatemplomának érdekessége, hogy az ásatások során feltárt romok igazából két templom maradványait is rejtik. Az egyik egy a 13. században épült román stílusú körtemplom, a másik pedig az egykori templomhoz épített, támpillérekkel erősített poligonális gótikus szentély, feltételezhetően a 14-15. századból.

A templomból mára már csupán 3 méteres falmaradványai és két szentélye maradtak fent. Az Alagi templomrom műemléki védelem alatt áll, a környezete rendezett, tisztán tartott, ugyanakkor a mellette található elhagyott üzem? épület hagy némi kivetnivalót maga után. Az Urbex iránt érdeklődőknek izgalmas lehet a felfedezése, de ez csak saját felelősségre ajánlott.

AZ ALAGI TEMPLOMROM MEGKÖZELÍTÉSE:

Az Alagimajori buszmegálló mellett elhaladva, balra kanyarodva az úton érjük el a templomromot. Nem túl jól észrevehetően, de tábla is jelzi az úti célt.
Parkolni az út szélén, a romok közvetlen közelében lehet. Az Alagi templomrom mellett elhaladó úton a továbbhaladás nem lehetséges, úgy tudjuk ugyanis, hogy az már magánterület.

 

Forrás:

https://ilovedunakanyar.hu/dunakanyar/alagi-templomrom-dunakeszi/

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search