Minden ami fontos

Dunakeszi hírei

Ők lesznek a Mozdulj Dunakeszi meglepetés vendégei!

A mozdulók idén sem maradnak meglepetések nélkül, ugyanis a Mozdulj Dunakeszi! ideje alatt minden hónapban egy meglepetés edző izzasztja meg Dunakeszi lakosságát a Katonadombon!

Elsőként, június 20-án Béres Alexandrával találkozhattok, július 16-án Szentgyörgyi Romeo mozdítja meg a várost, augusztus 3-án pedig a tavalyi év nagy sikerére való tekintettel ismét Rubint Réka érkezik a Katonadombra, hogy egy szuper edzést tartson nektek!

Az órák mind a három esetben változatlanul 18:30-19:30-ig tartanak majd.

Kezdje mindenki egyenlő esélyekkel a tanévet!

Az Önkormányzat idén is meghirdeti az évek óta sikeres iskoladoboz adománygyűjtési akciót, melynek Szabó József társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnok, önkormányzati képviselő a megálmodója. 

Bizonyára sokan tisztában vannak vele, hogy mennyire megterhelő anyagilag egy iskolakezdés és nem minden család és szülő engedheti meg magának, hogy akár csak a nélkülözhetetlen dolgokat is beszerezze gyermekének. A program 2014-ben látott napvilágot és eltökélt célja, hogy a karácsonyi ajándékdoboz-akció mintájára segítsük a rászoruló gyermekeket egy iskolakezdő-csomaggal, hogy mindenki egyforma esélyekkel indulhasson a tanévben. Az előző években nagyon sokan csatlakoztak a képviselő úr által kezdeményezett jótékonysági akcióhoz, számos felajánlás érkezett, sőt mi több, sokan saját készítésű dolgokkal támogatták a hátrányos helyzetű családokat.

A 2018/19-es évre szervezett iskolakezdési adománydoboz- akció keretein belül főként füzeteket, írószereket, tolltartókat, iskolatáskákat, tornazsákokat és minden egyéb olyan eszközt (színes ceruza, festék, gyurma, vonalzó, zsírkréta, körző, stb.) várnak, amelyekre az iskolában szükségük lehet a diákoknak.

Az adományokat a DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársa közreműködésével juttatják el a támogatandó családok részére. A felajánlásokat augusztus 17. (péntekig) fogadják a Polgármesteri Hivatalban működő Programirodában és a DÓHSZK Család és Gyermekjóléti Központban (Bajcsy-Zsilinszky út 32.) egyaránt.

Segítsük egymást, mert adni jó!

„Éjszaka a múzeumban” Dunakeszin

A dunakeszi Révész István Helytörténeti Gyűjtemény (2120 Dunakeszi, Szent István utca 48.) szeretettel várja 2018. június 23-án (szombaton), 17.00 és 24.00 között egy éjszakai látogatásra a városunk történetét, hagyományait bemutató kiállításon.

A vezetéssel egybekötött látogatás mintegy fél órát vesz igénybe, és már 6 éves kortól ajánlott.

Töltsön el egy érdekes fél órát családja, barátai társaságában és ismerje meg Dunakeszi történetét, hagyományait!

 

Közös meccsnézés a strandon

A tavaly nyáron megnyitott Duna-parti szabadstrand idén még több újdonsággal bővül!

Az Önkormányzat szerette volna összekötni a kellemest a hasznossal, így a strand nyitását a labdarúgó világbajnokság kezdetére időzítették, amikortól is LED kivetítőn követhetik végig a meccsek izgalmait kellemes nyári hangulat, finom ételek és italok kíséretében.

A foci VB első nyitó meccsén Oroszország és Szaúd-Arábia mérkőzik meg, melynek időpontja 2018.június 14. (csütörtök) 17:00, helyszíne: Duna-parti szabadstrand

A sétány hangulatos világítással, új padokkal és szemetesekkel bővül, valamint kiépített büfével is készülünk a szabad strandra látogatók számára.  Gyertek! Szurkoljunk, kapcsolódjunk ki együtt a Dunakeszi strandon!

A Facebook eseményhez ITT tudtok csatlakozni!

A városvezetés idén is jótékony célra fordítja jutalmát

A városvezetés előrelátó és felelősségteljes munkájának köszönhetően Dunakeszi fejlődése töretlen és jelentős eredményeket tudhat magáénak.

A májusi testületi ülésen döntés született arról, hogy Dióssi Csaba, polgármester és Erdész Zoltán, alpolgármester eredményes munkájának köszönhetően, a frakció által beterjesztett javaslat alapján jutalomban részesült. Az előző évek gyakorlatának megfelelően mindketten megköszönték az elismerést, és jutalmukat nemes célokra ajánlották fel.

Dióssi Csaba polgármester által támogatott létesítmények, alapítványok:

  • Iskolakezdési adománydoboz akcióhoz hozzájárulás
  • Városi karácsonyi adománydoboz akcióhoz hozzájárulás
  • Rászoruló dunakeszi családok karácsonyi segítése
  • Élő Reménység Alapítvány
  • Asztalitenisz Szakosztály
  • Simonffy Botond emléktorna
  • Dunakeszi Horgászegyesület gyermekprogramjai
  • Dunakeszi Koncertfúvósok
  • Dunakeszi késő-római kikötőerőd kiállítás
  • Dunakeszi Alsóért Egyesület
  • Evangélikus Egyház
  • Német Nemzetiségi Önkormányzat programja
  • Körforgalmi koncert
  • Dunakeszi Tenisz Klub
  • Együtt egymásért mozgássérültek egyesülete

 

Erdész Zoltán alpolgármester által támogatott létesítmények, alapítványok:

  • Iskolakezdési adománydoboz akcióhoz hozzájárulás
  • Városi karácsonyi adománydoboz akcióhoz hozzájárulás
  • Rászoruló dunakeszi családok karácsonyi segítése
  • Asztalitenisz Szakosztály
  • Dunakeszi Kajak Klub
  • Római Katolikus Egyház ifjúsági programjai
  • Református Katolikus Egyház ifjúsági programjai
  • Evangélikus Egyház közösségi programjai
  • Madárvédő Egyesület szabadidőpark és tanösvénye
  • Diákolimpián és diák sportversenyeken eredményesen szereplő diákok támogatása

Fontos információk bel-és kültéri rendezvény tartásával kapcsolatban

Beindult a szabadtéri rendezvények szezonja így jó, ha tudjuk, hogy a 23/2011. (III.8.) Kormányrendelet szabályozza a zenés, táncos rendezvények bejelentésének, illetve engedélyezésének szabályait.

Engedélyköteles az a rendezvény, amelyet tömegtartózkodásra szolgáló építményben vagy helyiségben tartanak, és a résztvevők száma meghaladja a 300 főt, szabadtéren tartott rendezvény esetén pedig az 1000 főt.

Bejelentésköteles az rendezvény, amelyen az egy időpontban jelenlévő résztvevők száma beltéri rendezvény esetén 50-300 fő között, szabadtéri rendezvény esetén 50-1000 fő között van.

Szabadon tartható minden olyan rendezvény, ami nem engedély- és nem bejelentésköteles, tehát a résztvevők száma egy időpontban várhatóan nem haladja meg az 50 főt. Ha közterületen tartják a rendezvényt a közterület használatért a 30/2015. (XI.4.) számú önkormányzati rendelet alapján használati engedélyt kell kérni.

A témával kapcsolatban részleteket ITT olvashat.

Arra szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a zajvédelemre vonatkozó előírásokat azonban ebben az esetben is be kell tartani, vagyis a szomszédokat indokolatlanul zavarni nem lehet. Javasoljuk, hogy a rendezvény vonatkozásában előzetesen egyeztessen a szomszédokkal is az esetleges kellemetlenségek elkerülése miatt.

 

Tájékoztató parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban

Itt a parlagfű virágzásának időszaka, mely számos teendőt von maga után mind önkormányzati, mind lakossági szinten.

A parlagfű-mentesítésre vonatkozó jogszabályok rendkívül szigorúan veszik az előírt magatartást, mely szerint egy adott ingatlan tulajdonosa köteles az adott év június 30-áig megakadályozni az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását, azt követően pedig kötelessége fenntartani a parlagfű-mentes állapotot a vegetációs időszak végéig.

A türelmi idő 2018. június 30-ig tart, azon túl az illetékes hatóságok 15 000 Ft-tól 5 millió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki azokra, akik nem teljesítik parlagfű-irtási kötelességüket.

Amennyiben július 1-je után bárhol parlagfüvet észlelnek, jelezzék azt a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán. A Dunakeszi belterületén lévő parlagfű esetén Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatala fog eljárni, külterület esetén pedig a jelzést továbbítjuk a Pest Megyei Kormányhivatal Dunakeszi Járási Hivatalának Földhivatali Osztályhoz.

Közreműködésüket ezúton is köszönjük!

Újdonság a lakótelepen!

Az elmúlt időszakban a lakótelep hatalmas fejlődésen esett át, melyről bővebben ITT olvashat. Számos felújítás és beruházás valósult meg a területen és a sornak még koránt sincs vége.

A napokban a Barátság útja 23-nál pályázati pénzből elektromos autó töltőállomás kerül kiépítésre. Az Önkormányzat célja, hogy a városi fejlesztéseket környezettudatosan vigyék véghez. A jövőben is szeretnének minél több zöld és környezetbarát megoldással hozzájárulni Dunakeszi fejlődéséhez.

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search