Minden ami fontos

Hasznosítani is tudnak minket rokonaink eltávozásunk után! Két taliga komposzt is lehet belőlünk!

Kicsit morbid, de környezetbarát és recirkulatív hatású! :-)

Csak 18 éven felülieknek!

A cikk szerzője: 

"2021-ben nyílik a világ első emberkomposztálója Seattle-ben.

A 6,75 millió dolláros beruházással megvalósuló, a világhírű Olson Kundig építésziroda által tervezett emberkomposztáló komplexum olyan moduláris rendszeren alapul, amely egyszerre 75 holttest szerves anyagainak lebontását végzi el alig egy hónap alatt – számolt be a temetkezési alternatíváról a Seattle Times. A vállalkozás az után kapott zöld utat, hogy Washington állam engedélyezte a temetés szigorú higiéniai és járványügyi előírásokhoz kötött alternatíváját, amely a szerves anyag komposztálásával megegyező technológián alapul.

A búcsúceremóniák színhelyéül szolgáló ravatalozót is magába foglaló épületegyüttesben az elhunytak speciális, újrahasznosított anyagból készült, levegőztetett tartályokban, faforgácsba ágyazva, környezetbarát szerves redukciós folyamat során válnak porrá. Amikor a folyamat befejeződik, a hozzátartozók részben vagy egészben elvihetik a tökéletesen környezetbarát, semmiféle vegyi anyagot nem tartalmazó, komposztként hasznosítható földi maradványokat. Uszkve két talicskányit. Hogy ez mennyibe kerül majd a rokonoknak, arról egyelőre nincs adat.

A Recompose állítása szerint a természetes szerves redukciós folyamat a hamvasztáshoz szükséges energia nyolcadát igényli, a koporsós temetkezéssel szemben nem szennyezi a talajt a balzsamozás során használt vegyi anyagokkal sem. A kegyeleti ipar által előállított temetkezési termék, vagyis sírkő, koporsó, urna és a többi megszokott kellék híján a hagyományos metódusokkal szemben az alternatíva ökológiai lábnyoma is elenyésző."

Forrás: qubit

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search