Minden ami fontos

Január 1-től a Készenléti Rendőrség garantálja a betegellátás folyamatos és zavartalan működését a légi mentés technikai feltételeinek biztosításával.

Újabb stratégiai hatáskörrel ruházták fel a rendőrséget.

Egy 2018-as kormányhatározatban előírtak szerint a magyar állam tulajdonosi érdekeit képviselte a rendőrség, amikor megvásárolt kilenc darab Norvégiában használt, EC135 P2+ típusú mentőhelikoptert.

– A magyar rendőrség használt, ugyanakkor kitűnő állapotú, átlagosan tízéves EC135 P2+ mentőhelikopter beszerzéséről intézkedett – tájékoztatott minderről Nagy György ezredes, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. – A rendőrség a gépeket a megvásárlást követően a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. részére adta át használatra. Az adásvételi szerződés szerint a mentőhelikopterek teljes körű karbantartását és hibajavítását az eladó biztosítja.

A kormányzati szándék arra irányult, hogy a magyar állam a légi mentés terén saját tulajdonú flottával rendelkezzen, amely garantálja a folyamatos és zavartalan működést.

A határozat egyben arra is kitért, hogy a jövőben a rendőrség felel a légi mentés műszaki feltételeinek biztosításáért – számolt be az előzményekről az ezredes. – A megvásárolt gépek állami tulajdonba kerültek, a vagyonkezelői jogokat a rendőrség gyakorolja. Az újonnan vásárolt légi járművek üzemeltetését a Légimentő Nonprofit Kft. végzi, az egészségügyi szakmai irányítást pedig továbbra is az Országos Mentőszolgálat főigazgatója látja el.

Teljes cikk itt olvasható: 

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/korszeru-flottat-uzemeltetnek

 

 

 

Következő TV-műsorok

24 jan.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search