Minden ami fontos

Európa lassan újra nyit! A vírustól való félelmet legyőzi a gazdaságért való aggódás!

Európai helyzetkép:

Miután számos nyugati országban azt jelzik a görbék, hogy a járvány mostani hulláma már túljutott a csúcson, Európában is több helyen a korlátozások részleges feloldásáról döntöttek:

  • Németországban néhány üzlet – kisbolt, könyvesbolt, autószerelő, biciklibolt – újranyithat, kivéve Bajorországot, ahol inkább még kivárnak. Az iskolák nagy része zárva marad, de az idén érettségizők újrakezdhették a szervezett tanulást az iskolákban, és az egyetemeken is engedélyezik a vizsgaszervezést.
  • Norvégiában az óvodásokat újra fogadják az óvodák.
  • Lengyelországban mostantól szabad legálisan parkokat látogatni és kirándulni.
  • Dániában múlt szerdán visszaengedték a 11 év alatti gyerekeket a közoktatásba, most a fodrászokhoz, a fogorvosokhoz és a tetoválókhoz hasonló szolgáltatók is újra fogadhatnak vendégeket.
  • A szigorú korlátozásokat már március 12-én bevezető Csehországban a múlt héten felvázolt ötlépcsős terv részeként hétfőtől újranyithatnaka termelői piacok, az autókereskedések és néhány kisebb üzlet. A terv szerint a fokozatos újranyitás utolsó hullámában, június 8-án elvileg a szállodák, éttermek, kocsmák és kávézók is újra fogadhatnak vendégeket. Bármelyik intézkedés azonnal visszavonható, ha az esetszám újra nőni kezd.

Spanyolországban, ahol vasárnap 410 új COVID-19 miatti haláleset történt – az elmúlt csaknem egy hónapban ez a legalacsonyabb szám –, csak annyi enyhítésre van kilátás, hogy a gyerekek több hét szobafogság után ismét levegőzhessenek a szabadban, erre is leghamarabb egy hét múlva nyílik lehetőség. Franciaországban Edouard Philippe miniszterelnök arról beszélt, hogy a krízisnek még nincs vége, hiszen országában az új koronavírus miatt bekövetkezett halálesetek száma már húszezer közelében jár. Az országban enyhítés helyett kötelezővé teszik a maszkviselést a tömegközlekedési járműveken, amihez a kormány a lakosság számára elérhető maszkkészleteket is biztosítja.

Szlovéniában is még csak gondolkodnak az újranyitáson, ennek érdekében szerológiai teszteket készülnek elvégezni egy háromezer fős reprezentatív mintán, hogy lássák, mennyire harapódzott el a vírus az országban. Hasonló, csak még nagyobb szabású tesztrohamra készülnek Csehországban, ugyancsak annak érdekében, hogy megalapozott következtetéseket vonhassanak le a lakosság átfertőzöttségéről. 

A teljes cikket a világ országairól itt olvashatod:

https://qubit.hu/2020/04/20/a-javulo-jarvanygorbek-lattan-tobb-orszag-is-megkezdte-a-csendes-ujranyitast

Következő TV-műsorok

5 márc.
VVTV Jó Reggelt Magazin
03.05.2021 7:00 am - 12:30 pm
6 márc.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
03.06.2021 12:00 pm - 12:30 pm
6 márc.
Váci Egyházmegyei Hiradó
03.06.2021 8:00 pm
7 márc.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search