Minden ami fontos

Japán nem tudja hogyan, de sikeresen legyőzte a járványt

Japánban bár hamar megjelent az új koronavírus, világszinten is kiemelkedően alacsony maradt a fertőzöttek és halálesetek száma, dacára annak, hogy nem végeztek tömeges tesztelést és karanténintézkedéseket sem hoztak. Szakértők szerint ez vélhetően több dolog összejátszásának köszönhető, a spekulációk a korai kontaktkutatástól kezdve a kulturális szokásokon és a célzott intézkedéseken át a vakszerencséig terjednek. Japán pedig nemcsak ebben különleges, hanem abban is, hogy a világ egyik legsikeresebb járványkezelése alatt valamiért zuhanórepülésbe kezdett a kormány népszerűsége.

A kormány hétfőn bejelentette, hogy az ország többi része után a tokiói agglomerációban és az északi Hokkaidó szigetén is véget ért a járványhelyzet, és feloldják az eddig hozott, az európai intézkedésekhez képest lazának számító korlátozásokat. A miniszterelnök szerint ez a „japán modell” sikerének a jele, bár hogy mi a japán modell, az nem teljesen világos: egyelőre szakértők is feltételes módban beszélnek róla, hogy a kulturális szokásoktól kezdve a lakosság higiénia-érzékenységén át a célzott intézkedésekig pontosan milyen dolgok kombinációjának köszönhető a fertőzések alacsony száma.

 

Nincs tömeges tesztelés, nincs karantén, nyitnak az iskolák és vidámparkok, készülnek az olimpiára: Japán a kormány szerint kordában tartja a vírust, a vészmadarak szerint csak nem vesz róla tudomást.

Japánba már januárban megérkezett Kínából az új koronavírus, és a japán járványkezelés már februárban bírálatok középpontjába került, miután több mint hétszázan kapták el az azóta Covid-19 névre keresztelt betegséget a Jokohamában horgonyzó Diamond Princess nevű óceánjáró utasai közül. Később a rendkívül alacsony tesztelési adatok és a kormányzati intézkedések lazasága miatt jelentek meg vészjósló szakértői vélemények és beszámolók, sokan pedig azzal vádolták Tokiót, hogy az olimpiarendezés érdekében megpróbálja a szőnyeg alá söpörni a járványt.

Azóta az olimpiát elhalasztották, a tesztelés alig nőtt (csupán a lakosság 0,2 százalékától vettek mintát), nem rendeltek el kijárási korlátozásokat, az irodáktól kezdve az éttermeken át a fodrászatokig számos üzlet nyitva maradt, és Dél-Koreával ellentétben a kormány mobilos applikációkat sem vetett be a betegség nyomon követéséhez. A járvány viszont csak nem robbant be, az áprilisi tetőzés után május végére a 126 milliós országban néhány tucatra csökkent a napi új fertőzöttek száma.

Teljes cikket itt olvashatod:

https://index.hu/kulfold/2020/05/26/japan_koronavirus_japan_modell_fertozes_terjedes_abe_sinzo_gazdasag_valsag_jarvany/

Következő TV-műsorok

14 ápr.
Hetedhét Magazin
04.14.2021 7:00 pm
16 ápr.
VVTV Jó Reggelt Magazin
04.16.2021 7:00 am - 12:30 pm
17 ápr.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
04.17.2021 12:00 pm - 12:30 pm
17 ápr.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search