Minden ami fontos

Már a kormányhivatal is kimondta, hogy túl zajos a gödi akkugyár éjszaka

Pest Vármegyei Kormányhivatal december 1-én kiadott egy határozatot, amelyben eltiltotta a Samsung gödi akkumulátorgyárát az éjszakai zajszennyezéstől. A hírről elsőként beszámoló Index szerint a Környezetvédelmi Hatóság emiatt az éjszakai időszakban felfüggeszti a gyár működését, és „ennek következtében a Samsung naponta 8 óra termelésre fordítható időt veszít”.

A gödi civilek szerint nem függesztették fel a Samsung-gyár éjszakai működését. A Göd-ÉRT városvédő egyesület szerint aludni sem lehet a Samsung-gyár zajától és ezen nem segít a környezetvédelmi hatóság friss engedélye sem, amit péntek este a Pest megyei kormányhivatal tett közzé - hangzott el az RTL Híradóban.

Hosszú út vezetett idáig, mivel Magyarországon egyáltalán nem magától értetődő, hogy egy zaj- és környezetszennyező gigaberuházás beindítása előtt fel kell mérni annak hatásait.

Gödön 2018 óta üzemel a Samsung beruházása, a hatóságok pedig hatszor mondták ki, hogy nem lesz jelentős környezeti hatása, így a hatásvizsgálat és az engedély sem szükséges. 2020-ban, a második gyár építésekor azonban már előírták, hogy kötelező az engedély megszerzése a kiemelkedően magas hőteljesítményű tervezett kazánok miatt. Ezek a kazánok végül környezethasználati engedély nélkül épültek meg, a hatóság azonban 2022 decemberében így is megadta rájuk a működési engedélyt.

Az ehhez szükséges „teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálati dokumentáció” ugyanakkor megállapítja „a zajkibocsátási határérték túllépését”, és megtiltja a zajforrások működtetését este 10 és reggel 6 között.

Hosszú út vezetett idáig, mivel Magyarországon egyáltalán nem magától értetődő, hogy egy zaj- és környezetszennyező gigaberuházás beindítása előtt fel kell mérni annak hatásait.

Teljes cikk:

https://444.hu/2023/12/03/mar-a-kormanyhivatal-is-kimondta-hogy-tul-zajos-a-godi-akkugyar-ejszaka-nem-mukodhet-tovabb

és

https://kormanyhivatalok.hu/system/files/dokumentum/pest/2023-12/11142-129_2023.nyilvanos.pdf

és

https://444.hu/2023/12/03/a-godi-civilek-szerint-nem-fuggesztettek-fel-a-samsung-gyar-ejszakai-mukodeset

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search