-írja a bama.hu
„Drávaszerdahely egy nagyon szép kis takaros ormánsági település. Az emberek itt nagyon kedvesek, nyitottak. Több ötlet is megtetszett neki, így a gasztrovendégház, ahol disznóvágást és ezzel kapcsolatos ételek főzését szeretnék tartani. A sok beszélgetésből született a Drávaszerdahely hamburger ötlete, aminek a fő alkotóeleme a szármánt (ormánsági töltött káposzta), persze hamburgerre módosítva.
A káposztát nem egyben helyezik rá a húsra, hanem darabolva. Ezzel töltik meg, szalonna és falusi sonkachips- szel spékelik meg, és paprikás házi szósszal öntik nyakon. A különlegességet már hétfőn elkezdték árusítani, és minden eladott Drávaszerdahely hamburger árának ötven százalékát átutalják a falunak, hogy az így befolyt összegből a településen élő gyermekek étkeztetését támogassák. A mottó nem is lehetett más: „Jót teszel, és jót eszel”.