Minden ami fontos

Készíts a dinnye héjából lekvárt!

Miért dobnánk ki azt, ami ehető? Megfontolandó kérdés, főképp, ha belegondolunk, hogy az unióban vásárolt friss zöldségek és gyümölcsök mintegy 29 százaléka a szemétben végzi, írja az Agroinform.

Esther Kern, német szakújságíró, a világban utazva arra figyelt fel, hogy híres mesterszakácsok egyes zöldségnövények olyan részeit is a tányérra teszik, amelyeket a fogyasztók nagy része legtöbbször szemétre dob. Ebből a felfedezésből fejlődött ki a „Leaf to Root” (a levéltől a gyökérig) mozgalom, amely azt hirdeti, hogy az anyaföld által megtermett zöldségnövények étkezésre alkalmas részeit lehetőleg teljes egészében hasznosítani kell.

Hozzávalók: 

  • 1 kg dinnyehéj – jó, ha van rajta egy kis dinnyehús is
  • 30 dkg cukor
  • 1 citrom

A külső zöld részt hámozzuk le, a fehér részt vágjuk kis kockákra, s enyhén esetes vízben pároljuk üvegesre, majd csepegtessük le. Ezután ismét tegyük fel főni, adjuk hozzá a cukrot, végül a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét is tegyük bele. Főzzük addig, amíg megfelelőnek nem találjuk az állagát. Akkor merjük üvegekbe, s helyezzük száraz dunsztba.

A dinnye héját lehet savanyítani is, vagy akár kovászolni, a retek levele pedig belekerülhet salátába, de akár leves is készíthető belőle, hasonlóan, mint a kelkáposztából.

A recept forrása: vaol.hu

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search