Minden ami fontos

Jövő őszre megújul Dömös, Esztergom, Komárom, Visegrád és Zebegény kikötője.

A kivitelezést közel 1 milliárd forintból a T-Komfort Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., valamint a HSP Hídépítő Speciál Építőipari Kft. valósítja meg.

Komáromban új, 40 méteres úszóművet kötnek be, valamint rendezik a környező területeket is. Továbbá parkoló és kiszolgáló helyiségek építésével, szállodahajók teljes körű kiszolgálására is alkalmassá teszik a kikötőt.

Esztergomban elbontják a romos épületeket, és a helyükön rendezvények befogadására is alkalmas kikötőt hoznak létre. A környezetet itt is zöldítik, kerékpártárolókkal és új utcabútorokkal szerelik fel.

A szállodahajók kikötéséhez több helyen mélyíteni kell a medret.

Zebegényben mederkotrással és a gyalogos közlekedést szolgáló út megépítésével egészül ki a beruházás, hogy a település bekapcsolódhasson a Dunakanyar hajós közlekedésébe.

Gyalogutat és új infrastruktúrát igényel a nagymarosi oldal vonatközlekedéséhez kapcsolódó dömösi átkelő is, Visegrádon pedig a már kiépített kapacitásokat bővítik. A medret itt is mélyítik, hogy a menetrendi járatok mellett a szállodahajók kikötését is biztosítani tudják.

Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára elmondta: a személyforgalmi kikötők projektjéhez 500 millió forintot az ITM biztosít költségvetési és kohéziós forrásokból a Széchenyi 2020 Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében. A fennmaradó részt a Mahart-PassNave Személyhajózási Kft. saját forrásból fedezi - tette hozzá.

Az államtitkár a belföldi turizmus fejlesztésével, valamint a kikapcsolódási lehetőségek bővítésével indokolta a beruházásokat.

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search