Minden ami fontos

Nyílnak a határok! Ezekbe az országokba utazhatsz nem sokára!

 

Egyre több helyen enyhítik a korlátozásokat: mutatjuk, melyek azok az országok, ahova már lehet utazni.

Ausztria, június 15-től nyitja meg határait Németország, Svájc és Liechtenstein felé, illetve a mai bejelentés alapján Csehország, Szlovákia és Magyarország felé is.

Csehországba május 26-tól szabad a beutazás, Lengyelország június 12-ig hosszabbítja meg a március 13-tól ideiglenesen visszaállított határellenőrzést a belső schengeni határokon. Szlovákia egyelőre óvatosan kezeli a határainak megnyitását. Bulgáriában is zárva tartanak a határok, EU-n kívüli állampolgárokat nem engednek be az országba. Nincs ez másképp Romániában sem, ahol élnek a határzárak, külföldiek számára csak az átutazás lehetséges.

Svédországban például nem voltak jelentősebb korlátozások, természetes itt is él a szabály, miszerint az EU-n és a schengeni övezeten kívüli látogatók számára nem lehetséges a beutazás. Enyhítenek, de a beutazásokkal kapcsolatban igencsak óvatos Dánia és Hollandia is, Belgiumban várhatóan június 15-ig érvényben maradnak a határátlépési korlátozások a külföldieket tekintve.

Izlandon szintén június 15-től terveznek enyhítéseket a külföldi beutazók számára, ugyanis jelenleg minden külföldi beutazót tiltanak, kivéve az EU-s országok lakóit és néhány európai országból érkezőt. Norvégiában fokozatosan zajlik az újranyitás, a cél ebben az országban is a Június 15-ös nyitás. Finnországba is utazhatunk már, de csak úgy, ha munka céljából vagy halaszthatatlan ügyben látogatunk oda.

Nyugat és Dél- Európában is egyre inkább hajlanak az újranyitás felé, Németországban is egymás után vonják vissza a beutazók számára a kéthetes karantént. A következő napokban várhatóan valamennyi tartományban enyhítik a beutazási korlátozásokat.

Az Egyesült Királyságban a miniszterelnök bejelentése szerint karanténszabályok lépnek érvénybe azokra, akik repülőgéppel érkeznek az országba. Óvatosan kezelik az újranyitásokat, egy előző bejelentés szerint legkorábban június 1-től, szakaszosan kezdik meg a boltok és az iskolák újranyitását.

Svájcba azonban ne tervezzünk utazást, ugyanis élnek a határzárak, csak svájci állampolgárok vagy ott állandó lakhellyel bírók, munka miatt beutazók léphetik át a határt. Emellett az írek sem tervezik elkapkodni a hátárzár feloldását, minden beutazóra érvényes a 14 napos karantén, kivéve a hazatérő írekre.

Franciaországban fokozatosan indítják újra az életet, ám meghosszabbították a jelenleg érvényben lévő belépési korlátozásokat legalább június 15-ig. Az EU-s állampolgárokon és briteken kívül két hetes kötelező karanténba kerülnek a beutazók. Az országot emellett piros és zöld zónákra osztották, a párizsi agglomerációban, Elzász-Lotaringiában, az északkeleti és a középső országrészében zárva maradnak a nyilvános helyek, parkok. Az ország egész területén kötelező lesz a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, a párizsi agglomerációban a csúcsforgalmi időkben csak azok használhatják a tömegközlekedést, akik munkába indulnak vagy onnan tartanak hazafele, vagy akiknek halaszthatatlan dolguk van és ezt igazolni is tudják.

Portugáliában nagyon úgy néz ki, nincs tervben a a beutazási korlátozásokat enyhítése, azonban a turizmusért felelős minisztérium elindított egy kezdeményezést, miszerint a március 13. és szeptember 30. közé tervezett nyaralásokat át lehet ütemezni 2021-re.

Görögország idegenforgalma igencsak jelentős, így nem csoda, hogy a görögök a június elsejei nyitásban reménykednek. A tervek szerint júniustól megnyithatnának a hotelek . A lap információi alapján a görögök abban bíznak, hogy a bizottsági javaslat szerint ők is bele tudnak majd férni azon országok közé, akik között megállapodás születhet egymás állampolgárainak beutazási engedélyezésére.

Horvátország és Málta is minél előbb nyitni kívánja határait, dolgoznak a hotelek újranyitásán is. Horvátországban egy mobilos alkalmazást is bevezetnek, amely segítségével az országba látogatók előre bejelentkezhetnek a horvát hatóságoknál, megadva célállomásukat és szálláshelyük címét. Ezzel is lerövidíthetik a várakozási időt a határokon.

Olaszországban május 18-án újraindult az élet, az olaszok engedély nélkül elhagyhatták lakásukat. A lakosság június 3-tól mozoghat a tartományok között, várhatóan ekkor nyitják meg Olaszország külső határait is. Tehát nagyon úgy néz ki, hogy az EU-s állampolgárok június 3-tól léhetik át a határt karanténba kerülés nélkül.

Forrás: blikk.hu

https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/kulfoldi-nyaralasrol-hatarzar-enyhitesek-hatarnyitas-beutazas/g9xlscn?utm_source=pushengage&utm_medium=pushnotification&utm_campaign=pushengage

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search