Minden ami fontos

Kupakgyűjtés a dunakeszi kötődésű Veni Vidi Vici Alapítvány támogatására. De hogyan lesz a kupakokból pénz?

Szív alakú kupakgyűjtőt avattak fel kedden Dunakeszin. A szokatlan ládába bárki bedobhatja a műanyag kupakokat, így támogathatja a halmozottan sérült gyerekek iskolázását, életét. Az önkormányzat minden forintot megdupláz, így a haszontalannak tűnő szeméttel most a gyerekeknek segíthetsz!

Dióssi Csaba polgármester elmondta:

„Aki így gyűjti a műanyag kupakokat, egyben egy nemes célt is támogat, ugyanis a lakossági gyűjtésből származó bevétellel egy éven keresztül a dunakeszi kötődésű Veni Vidi Vici Alapítványt támogatjuk, a befolyt összeget ráadásul az önkormányzat megduplázza, így kétszeresen támogatjuk a civil szervezetet, amely halmozottan sérült gyermekek iskolai kereteken belüli oktatásával foglalkozik”

Forrás: Dióssi Csaba posztja

Hogyan lesz pénz a műanyagkupakokból?

Több mint 10 éve, hogy folyik a kupakgyűjtés, még mindig átveszik egyes műanyag-felvásárló telephelyek, ahová naponta térnek be jószívű adományozók. Az árak azonban eltérőek. Magyarország egyik legnagyobb műanyag-újrahasznosító vállalata kilónként 65 forintot fizet az összegyűjtött kupakokért – hozzájuk évente 200–250 tonnányit adnak le –, de akadnak olyan helyek is, ahol mindössze 30–40 forint jár ugyanennyi kupakért. Mindez azt jelenti, hogy ha egy kupak átlagban 3 gramm, akkor 50 kilogrammnyi (50 000 g) – ami azért jelentős mennyiségnek számít – a legmagasabb áron leadva, 3250 forintot ér. Egyébként nemcsak az ásványvizes és üdítős flakonok kupakja hasznosítható így, hanem a dobozos gyümölcslé vagy tej dobozának csavaros kupakja is, sőt a flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek, tusfürdők, samponok, balzsamok és testápolók kupakja, a fogkrémes tubus teteje, de az instant kávé, a kakaópor vagy épp a krémsajt dobozának műanyag fedele is.

Forrás:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/megeri-e-gyujteni-a-kupakokat-az-egyik-telephelyen-evente-250-tonnanyit-adnak-le-2020-04-27

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search