„Leghigiénikusabb csapat különdíját nyerte: Kovács Katalin, Kovács Péter – (Katica konyhája)”
2020-ban az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) kilencedszer rendezte meg, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével az OKÉS Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt, melyre az ország minden tájáról, így a teljesség igénye nélkül Berettyóújfalutól-Vattáig érkeztek nevezések. A májusi döntő a Covid helyzet okán halasztásra került, így szeptember 26-án zárt ajtók mögött, és biztonsági intézkedések mellett, de megrendezésre került a döntő.
A szakácsverseny célja volt a
„Egészségtudatos közétkeztetés”.
A hivatalos versenykiírás szerint a versengőknek nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú, háromfogásos menüt kellett készíteniük, amelynek nyersanyagnormája (nettó 350 forint fejenként) megfelelt a hatályos rendeletnek. A verseny során alapanyagként kötelezően fel kellett használni bármilyen, Magyarországon őshonos és kereskedelemben beszerezhető halat, Naszálytej Zrt. Fittej tejföl 20% tejfölt és bármilyen Bio minősítésű alapanyagot.
Több erről itt olvasható: