Szarvasgomba, wagyu marhahús, rokfort sajt és arany is van az ország legdrágább hamburgerében. Az extrém burgerek elkészítése nem mai trend globálisan, Magyarországon aranyburgerre azonban eddig nem igazán volt példa. A 100 dollárosra keresztelt burger egy szegedi étteremben készül, mellé édesburgonya és egy kis pezsgő is jár. És drágább, mint 100 dollár.
“Hundredbucks burger lett először a neve, aztán menet közben úgy gondoltam, hogy akkor rakjunk bele tényleg mindent, ami létezik, így végül drágább, 37 990 forint lett az ára. De olyan jó volt a neve, hogy az megmaradt”
- mondja Ferkov Lajos, a Famous étterem tulajdonosa. A Famous négy és fél éve nyitott Szegeden, az étterem főként hamburgerekben (kb. 2000-4000 forint között) és steakekben (3000-től 9000 forintig) utazik.
A hundredbucks burger alapanyagainak mindegyikét az országon belül szerzik be, ezek pedig
- a tintahal tintával színezett fekete buci, rajta madeira mártással (portugál vörösboros barnamártás);
- Póréhagyma csírával és francia rokfort sajttal;
- Magyar hízott libamájjal;
- Darált wagyu marha steak hús pogácsával;
- Végül pedig a húsra fektetett 24 karátos aranylappal és élő barna szarvasgombával.
A teljes cikk itt olvasható:
https://telex.hu/szorakozas/2020/10/29/arany-hamburger-famous-szeged-legdragabb