Minden ami fontos

MILYEN MELLÉKHATÁSAI VANNAK A NYUGATI VAKCINÁKNAK? ÉS AZ OROSZNAK?

A Pfizer és a Moderna klinikai tesztjeinek adatsorából részletesen tudható, milyen arányban jelentkeztek a védőoltás különböző, enyhe mellékhatásai, de az orosz Szputnyik V-ről csak önkéntes beszámolókból vannak információink. Néhány súlyos esettől eltekintve legfeljebb enyhe lázra, fejfájásra vagy egy kis hidegrázásra lehet számítani a vakcina beadása után.

Nagy-Britanniában kedden megkezdődött az első koronavírus-vakcinák beadása, kevesebb mint egy évvel a világjárvány kitörése után. Az amerikai gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) várhatóan ezen a héten adja meg  a rendkívüli engedélyt az amerikai Pfizer és a német BioNTech közös vakcinájának, majd a szintén amerikai Moderna oltóanyaga lehet a következő a sorban, így jövő héten az USA-ban is kezdődhet a tömeges oltás. Magyarországon elkezdődött a vakcinaregisztráció, de egyelőre homályos, hogy lehet-e majd választani a nagy nyugati vakcinák, valamint az orosz és a kínai oltás közül.

Bár az egyes vakcinák hatékonysága változó, a biztonságosságukról ugyanazt állítják a fejlesztők: komoly mellékhatásuk nincs, legfeljebb a koronavírus-fertőzés enyhe tüneteit (gyengeség, fejfájás, hidegrázás) válthatják ki, mint minden védőoltás. De most már nem kell kizárólag a gyártók szavára alapozni, hiszen egyre több tapasztalati beszámoló kerül elő az oltásokról.

A teljes cikk itt olvasható!

https://qubit.hu/2020/12/11/milyen-mellekhatasai-vannak-a-nyugati-vakcinaknak-es-az-orosznak

Következő TV-műsorok

16 okt.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
10.16.2021 12:00 pm - 12:30 pm
16 okt.
17 okt.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search