Minden ami fontos

Magánterületen lehet tűzijátékozni szilveszterkor

A járvány elleni védekezés érdekében szilveszterkor nem lehet tűzijátékozni, írta szerdán a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A közleményben az állt, hogy a szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatása és a csoportosulások elkerülése érdekében a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását. Petárdát máskor sem lehet árusítani, de ezúttal az év végi időszakban amúgy engedélyezett tűzijátékot is tilos árulni és felhasználni, közölték, hozzátéve, hogy akár 150 ezer forinttal büntethető szabálysértést követ el az, aki az előírásokat megszegi.

Több olvasónk is jelezte, hogy a Magyar Közlönyben megjelent rendelet azonban csak közterületeken tiltja a tűzijátékozást, és erről írt a napi.hu is.

A rendőrség most a Telexnek megerősítette, hogy ha kihelyezett kontérekből, ideiglenes árusítóhelyekről nem is, de üzletekben továbbra is árusíthatóak különböző tűzijátékok.

A felhasználási tilalom pedig csak a közterületekre vonatkozik, tehát magánterületről – például a kertből vagy az erkélyről – lehet tűzijátékozni.

„A rendőrség alapvetően a közterületen történő tűzijátékozást ellenőrzi, az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó termékek magánterületen történő felhasználását a pirotechnikai termékek forgalmazásának és felhasználásának év végi korlátozásáról szóló rendelet nem tiltja” – olvasható a válaszban.

Pirotechnikai kellékek ugyanakkor csak december 28. és 31. között vásárolhatók, felhasználni azokat pedig csak december 31-én este hat órától január 1-je reggel hat óráig lehet – ezúttal csak magánterületen.

Kiemelt képünkön elhasznált szilveszteri pirotechnikai eszközök egy debreceni lakótelep parkjában 2020. január 1-jén.

Forrás: 24.hu

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search