Minden ami fontos

Ilyen lesz a világ első lebegő alagútja Norvégiában

A meredek, jeges hegyekről és a mély fjordokról híres Nyugat-Norvégia, de a szép tájért magas árat fizetnek az itt lakók és az autósok, hiszen a rendkívüli természeti viszonyok megnehezítik a közlekedést. A déli Kristiansand és az északi Trondheim városok közötti csaknem 700 mérföldes úton átjutni (beleértve a hét révet) általában 21 óráig tart.

A lebegő úttest – lényegében egy pár betoncső, amelyek körülbelül 30 méter mélyen merülnek a víz felszíne alá – segítenek a Kristiansand-Trondheim utazási időt majdnem a felére csökkenteni, miközben a térségre gyakorolt ​​környezeti hatása is minimális (hiszen nem kell hozzá hegyeket átfúrni).

Ez a helyzet szerencsére hamarosan megváltozhat egy, a norvég kormány által tervezett 40 milliárd dolláros infrastrukturális projektnek köszönhetően, melynek célja, hogy a kompokat hidakkal, hagyományos alagutakkal és – ami a legizgalmasabb – a világ első „úszó alagútjával” helyettesítse.

Szakértők szerint az úszó alagút koncepciója különösen alkalmas a meredek hegyek által körülvett mély fjordok közötti közlekedésre – ezeknek a helyeknek a jellemzői megnehezítik a hidak építését vagy az alagutak fúrását.

teljes cikk itt olvasható:

https://newtechnology.hu/norvegiaban-nyithat-meg-a-vilag-elso-lebego-alagutja/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search