Minden ami fontos

Nekem célom az, hogy ezt a szektort az égig emeljük!

2021-ben 9 milliárdot szán a kormány a magyar űripar fejlesztésére. A Nemzeti Űrstratégia megalkotásának és a nemzeti űripar fejlesztésének egyik mozgatórugója Sárhegyi István. A 26 éves jogász-közgazdász végzettségű üzletember 2017-ben ismerkedett meg az űrszektorban rejlő lehetőségekkel a Nemzetközi Űregyetemen.

A fiatal jogász-közgazdász az írországi Corkban végezte el az Űregyetem három hónapos programját, ahol a kurzus végén 40 emberrel közös projektet dolgoztak ki.

A szakember szerint idén Magyarország kormányzati szinten már 9 milliárd forintot különített el az űrszektorra, ami még a visegrádi országokéhoz képest is minimális, de mindenképpen előremutató.

A nagy állami zászlóshajó projektek közül kettőt említett:

  • A kormány tervei szerint újra magyar űrhajóst vinnének az űrbe 2024-25 környékén.
  • 2024-ben pályára állítanák az első magyar úgynevezett geostacionárius műholdat.

Sárhegyi István szerint a magyar űrhajós kutatási, a műhold fellövése pedig ipari csúcs lehetne Magyarország számára. Az űrhajós-projekthez azonban az oroszok segítségére van szükség.

„Az oroszokkal már folynak a tárgyalások. Az persze mindig téma, hogy miért az oroszokkal barátkozunk ebben a témában, de ez nem putyini kérdés” – magyarázta az űrjogász, aki szerint az Interkozmosszal nem csak Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós miatt vannak jó kapcsolatai Magyarországnak, hanem azért is, mert Oroszországon kívül ma egyetlen ügynökség sem képes embert juttatni a világűrbe. Sárhegyi István szerint így a 2024-re kitűzött cél megvalósulásának az esélye óriási.

Teljes cikk:

https://www.szabadeuropa.hu/a/ner-uripar-technologia-4ig-carpathiasat-sarhegyi-istvan-urjogasz-muhold-urhajos/31086701.html

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search