Minden ami fontos

Dunakeszi hírcsokor 2021.02.18.

 

Elkezdődött a város északkeleti határában található illegális sittlerakók felszámolása és a környék rehabilitációja.

Dunakeszi városa 28 millió forintot kapott a “Tisztítsuk meg az országot!” pályázat keretén belül. A program az illegális hulladéklerakók felszámolásáról szól. Városunk északi részén lévő, 30 éve növekvő szeméthalmazokat szállítják el, és megpróbálják rendbe tenni az odavezető utat is – minderről Nyíri Márton alpolgármester számolt be a közösségi oldalán.

Két kilogramm teher szállítására alkalmas drónt kapott a Loricatus Kft.-től a Nimród Special Rescue mentőegység. 10 kilométeres körzetben tudnak vele csomagot küldeni, adott esetben az életmentéshez szükséges vért.

A Loricatus Kft. egy, a katasztrófahelyzetekben a mentést segítő speciális, általuk kifejlesztett dróneszközt adományoz a Nimród Special Rescue mentőcsapat részére. Az eszköz nagy segítséget jelenthet veszélyhelyzetekben, eltűnt személyek keresésében, illetve nehezen megközelíthető terepek feltérképezésében. 

 

Dunakeszin élt és egy szezont a VSD-ben is játszott Tamás Olivér. Volt már U19-es válogatott, jelenleg a Paks NB I-es labdarúgója. Vele készített interjút a VSD honlapja.

Tamás Olivér 2001. április 14-én született Kárpátalján, az ukrán–román határ mentén található Aknaszlatinában. Futballozni már Budapesten, a Dalnoki Jenő Akadémián kezdett, 2008-ban. Később a Ferencváros utánpótlásában szerepelt, hogy 2017-ben Dunakeszire igazoljon. Akkor ifj. Albert Flórián volt a vezetőedzője és nála mutatkozott be először felnőtt mérkőzésen.

 

Kijelölték azt a 35 beteg fát, amelyeket ki kell vágni a strandnál. Balesetveszélyesek – írja a főkertész. Tóth Eszter úgy fogalmaz: ezek a fák sajnos már nem megtarthatóak az intenzíven látogatott közparkban.

A megvizsgált egyedek tőkorhadtak, jelentős méretű a gyökérzetük csökkenése, vagy elszáradtak, vagy kiterjedt törzssérüléssel rendelkeznek, illetve egyes eseteken a törzsükön lévő repedés az augusztusi vihar óta megnövekedett, így az adott fa életveszélyessé vált.

Forrás: Dunakeszi Post

 

Következő TV-műsorok

16 okt.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
10.16.2021 12:00 pm - 12:30 pm
16 okt.
17 okt.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search