Minden ami fontos

Magyar szoftver, mely a Gömböc nevet viselve segítí a világ éllovas sportvitorlásait a győzelemre

A Gömböc és az America's Cup

A világ legrégebbi, és egyik leghíresebb vitorlás versenye az America's Cup, melynek végső kimenetelét a selejtezők lezajlása után két különlegesen épített, nagyméretű vitorlás párharca dönti el. Jelenleg a versenyt négy évente rendezik. A hajók pontos méreteit és egyéb műszaki paramétereit a verseny előtt több évvel rögzítik, de ezek a szabályok versenyről versenyre jelentősen változhatnak. A 2017-es döntőben, melyet az AC50-es hajóosztály katamaránjaival rendeztek, a címvédő Oracle USA csapat kihívója az Emirates New Zealand csapat volt.

A verseny során a hajók extrém, 70 km/h-t m,eghaladó sebességgel haladnak. A hajótestek fejlesztése a Forma 1-es autók fejlesztésével analóg kihívás, talán nem véletlen, hogy  az Emirates csapat főmérnöke, Dan Bernasconi  (képünkön)

 korábban hat évet töltött a McLarennél. A csapatnak "agresszív innovációba" kellett kezdeni, ha nyerni akart - így fogalmazott Glenn Ashby kapitány. Ennek szellemében fejlesztette Bernasconi  a "Gömböc" nevű szoftvert amelynek segítségével nagy pontossággal meg tuidták becsülni a kör-időket. A "Gömböc" által támogatott hajó-szimulátorban több száz virtuális verseny vezetett például a vitorlák végleges alakjának meghatározásához. A szoftvert Bernasconi nevezte el a magyar találmányról, mely számára a kényes stabil egyensúly jelképe. Az Emirates csapa végül diadalmaskodott a 2017-es, Bermudán rendezett döntőben, melyről az alábbi kép is készült, balra az Aotearoa, az Emirates csapat hajója és a szakcikkek szerint a "Gömböc" szoftvernek a történelmi sikerben oroszlánrésze volt.

Forrás:

http://www.gomboc.eu/hu/site.php?inc=&menuId=12&hirId=92

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search