Minden ami fontos

Drónokkal próbálnak esőt fakasztani Dubajban

Az Egyesült Arab Emírségek megbízásából drónokkal próbálnak csapadékot fakasztani a Közel-Kelet fölött szállingózó, egyes felhőkből az angliai Readingi Egyetem szakemberei.

Drónokkal próbálnak esőt fakasztani a felhőkből Dubajban, ahol évente alig 100 milliméter csapadék esik csak. 2017-ben az Egyesült Arab Emírségek (EAE) kormánya 15 millió dollárt biztosított kilenc különféle esőgeneráló projektre. A Reading Egyetem tudósainak a találmánya az egyik támogatott projekt. A repülő szerkezetekkel a csapadék keletkezését áramütésekkel kívánják előidézni. A kísérleteket az EAE megbízásából az egyesült királyságbeli Reading Egyetem kutatói hajtják végre.

Az EAE – például só bevetésével – bizonyos csapadékképző technológiákat már jelenleg is alkalmaz, viszont az elegendő mennyiségű eső előteremtéséhez még további erőfeszítésekre van szükség.

Az új projektben résztvevő, különböző szenzorokkal és elektromostöltés-kibocsátó eszközökkel felszerelt drónok feladata az lesz, hogy a fellegek belsejébe hatolva a felhőcseppek elektromos töltési egyensúlyát megváltoztassák. A beavatkozás hatására a víz eme kicsiny adagjai egy nagyobb cseppé fognak összetapadni, amely aztán a kellő tömeget elérve zuhanásnak indul (vagyis csapadékká válik).

A pilóta nélküli légi járművek (UAV) használata a felhők elektromos tulajdonságainak mesterséges módosítására abszolút innovatív megközelítés, ráadásul ígéretes tulajdonsága az eljárásnak, hogy nem okoz lokális környezetszennyezést, mivel az UAV-k elektromos meghajtásúak.

Forrás:

http://gyartastrend.hu/muveltmernok/cikk/dronokkal_fakasztanak_esot_dubajban

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search