Minden ami fontos

Tombol a koronavírus, de kevesebben halnak meg, mint a járvány előtt, miért?

A koronavírus-járvány második hullámának csúcsán hetente 1000-1500 fővel többen haltak meg Magyarországon a szokásosnál. Az idén viszont egyelőre a halálesetek száma kevesebb az ilyenkor jellemzőnél, pedig a koronavírussal kapcsolatos halálesetek száma még a két hullám között sem csökkent nullára. Lehet, hogy nem is olyan halálos a járvány? A különös jelenségre több magyarázat adódik, de sajnos összességében ezek nem azt mutatják, hogy a járványban valóban kevesebben halnának meg.

A hazai többlethalálozási folyamatok világosak, ezt mutatja az alábbi ábra. Eszerint 2020 elején, a járvány előtt a korábbi évekhez képest kevesebben haltak meg Magyarországon, aminek fő okaként az átlagosnál gyengébb influenzajárványt szokták megnevezni. A járvány tavaszi hulláma a gyors és erőteljes lezárások miatt nem hozott sok halálesetet, ezért őszig a szokásos demográfiai folyamatokat láthattuk. Ősszel aztán a második hullám szomorú fejleményeket hozott, a halottak száma lényegesen meghaladta az ilyenkor jellemzőt. Tulajdonképpen a járvány összes súlyos veszteségét 15 hét alatt szenvedtük el. Utána azonban a heti halálozások gyorsan esni kezdtek, és a többéves átlag alá kerültek.

Teljes cikk:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210323/tombol-a-koronavirus-de-kevesebben-halnak-meg-mint-a-jarvany-elott-miert-475212

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search