Minden ami fontos

Világbajnoki érem a dunakeszi fiú nyakában

Kiss Hunor Levente a Lengyelországban megrendezett ifjúsági ökölvívó világbajnokságon bronzérmes lett.

A nyolcadik versenynapon egyetlen magyar léphetett ringbe a kielcei ifjúsági világbajnokságon, a már biztosan érmes Kiss Levente. Legnagyobb tehetségünk az üzbégek klasszisa, Dzsahongir Zokirov ellen is bizonyított, közel volt a következő nagy skalphoz, de szoros vereségét követően így is világbajnoki bronzérmet vehet majd át.

Junior Eb-ezüstérmesünk, és felnőtt magyar bajnokunk, az UTE Madárfészek Ökölvívó Akadémia tanítványa, Kiss Levente indiai és orosz ellenfelét legyőzve a legjobb négy közé jutott az ifjúsági világbajnokságon vasárnap, kedden pedig a program zárómeccsét vívhatta.

Az üzbégek junior Ázsia-bajnok és felnőtt nemzeti ezüstérmese, a 200 centis óriás Dzsahongir Zokirov ellen húzhatott kesztyűt a döntőbe jutásért. Levente türelmesen kezdett, próbálta lopni a távolságot a sokkal magasabb üzbéggel szemben az első percben.

Levi egy remek horoggal jelezte az első menet közepén mi lehet a nyerő taktika az üzbég ellen, és próbálta hasonló módon meglepni riválisát.

Zokirov hosszabb kezeivel dolgozott, és próbálta tartani a távolságot, legtöbbször mindezt sikeresen tette. Az első menetet követően mind az öt pontozónál az üzbég ökölvívó vezetett, de Levente nem adta fel a küzdelmet, a szokásos nagy szívvel ment előre, de mindezt okosan, taktikusan tette.

Zokirov jól forgott le a nehezebb helyzetekből, sebességben is felvette a versenyt a magyar ökölvívóval. Levi próbált mozgásból gyorsan ütni, és ez akkor sikerült, amikor az üzbég statikusan leragadt előtte. Zokirov testen is többet próbálkozott, de a második menetben Levi minimum egyenrangú ellenfele volt az üzbégnek.

Levi megpróbált többet dolgozni a harmadik menetben, de a fiatalabb üzbég még frissnek bizonyult, és a védekezése is rendezett volt, nem esett szét, mint a magyar ökölvívó eddigi ellenfelei. A vége 4-1-es megosztott pontozás lett az üzbégnek, így Kiss Levente ifjúsági világbajnoki bronzérmet szerzett.

„Nagyon erős volt az üzbég, ezt el kell ismernem, alaposan felkészültem belőle a meccs előtt, így nem lepett meg. A második menetben az egyik testütése nagyon erős volt, azt megéreztem. Nem ütöttem eleget a mai mérkőzésen, többet kellett volna mindenképpen így utólag, de kiadtam magamból mindent. Most ennyi sikerült, világbajnoki bronzérem a vége, dolgozom tovább,” nyilatkozta a ringből lejövő világbajnoki bronzérmesünk.

 

Forrás:

https://www.boxing.hu/2021/04/20/kiss-levente-nagy-szivvel-bokszolva-bronzermes-az-ifjusagi-vilagbajnoksagon/

Következő TV-műsorok

22 okt.
VVTV Jó Reggelt Magazin
10.22.2021 7:00 am - 12:30 pm
22 okt.
Hetedhét Magazin
10.22.2021 7:00 pm
23 okt.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
10.23.2021 12:00 pm - 12:30 pm
23 okt.
24 okt.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search