Minden ami fontos

27 éves dunakeszi férfi 80 milliós token csalása miatt indított eljárást a rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya eljárást indított információs rendszer felhasználásával elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt egy dunakeszi férfival szemben.

Sz. Norbert felfedezett hibát egy ethereum blokklánc-alapú, magyar fejlesztésű kriptovaluta működésében. A hiba kihasználásával 2021. március 16-án néhány óra alatt a saját tárcájában lévő kriptovaluta mennyiséget képes volt korlátozás nélkül megtöbbszörözni. Ilyen módon az eredetileg rendelkezésére álló százezer kriptovaluta tokenből rövid időn belül mintegy 80 millió tokent hozott létre, amelyeket ezt követően elkezdett valódi pénzre váltani egy külföldi kriptovaluta tőzsdén.

A blokklánc működési elvéből fakadóan a kibocsátó vállalkozás az eredeti tokenmennyiséget csak úgy tudta helyreállítani, hogy a hibásan létrehozott tokenek számának megfelelő, a cég tulajdonában lévő kriptovalutát megsemmisített, ezzel pedig a vállalkozásnak mintegy 53 millió forint kára keletkezett.

A kibernyomozók azonosították a 27 éves férfit, lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközeit, majd 2021. május 4-én gyanúsítottként hallgatták ki. A kihallgatás során a férfi részletes, feltáró jellegű vallomást tett. Sz. Norbert a jogszerűtlenül létrehozott, még nem értékesített tokeneket, valamint a már átváltott tokenek ellenértékét visszautalta a kibocsátó cég részére, ezáltal az eredeti kárból mintegy 27 millió forint összeg megtérült. A 27 éves férfival szemben szabadlábon hagyása mellett folytatják az eljárást.

Forrás. police.hu

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search