Minden ami fontos

A WHO zöld utat adott a Sinopharm COVID-19 vakcina sürgősségi felhasználására

A WHO besorolta a Sinopharm COVID-19 vakcinát sürgősségi felhasználásra, zöld utat adott ennek az oltásnak a globális bevezetésére. A Sinopharm vakcinát a Beijing National Bio-Institute of Biological Products Co Ltd., a China National Biotec Group (CNBG) leányvállalata gyártja. 

"Ennek az oltóanyagnak az a lehetősége, hogy gyorsan felgyorsítsa a COVID-19 vakcinához való hozzáférést azokban az országokban, amelyek meg akarják védeni az egészségügyi dolgozókat és a veszélyeztetett lakosságot" - mondta Dr. Mariângela Simão, a WHO egészségügyi termékekhez való hozzáférésért felelős főigazgató-helyettese. "Arra kérjük a gyártót, hogy vegyen részt a COVAX létesítményben, és járuljon hozzá az oltások igazságosabb elosztásának céljához."

WHO vészhelyzeti felhasználási lista 

A sürgősségi felhasználási lista (EUL) eljárás értékeli az új egészségügyi termékek alkalmasságát közegészségügyi vészhelyzetek esetén. A cél a gyógyszerek, oltások és diagnosztika lehető leggyorsabb rendelkezésre bocsátása a vészhelyzet kezelésére, a szigorú biztonsági, hatékonysági és minőségi kritériumok betartása mellett. Az értékelés mérlegeli a veszélyhelyzet jelentette veszélyt, valamint a termék használatából származó előnyöket az esetleges kockázatokkal szemben.

Az EUL útvonal magában foglalja a késői II. És III. Fázisú klinikai vizsgálatok adatainak szigorú értékelését, valamint a biztonságra, a hatásosságra, a minőségre és a kockázatkezelési tervre vonatkozó lényeges kiegészítő adatokat. Ezeket az adatokat független szakértők és a WHO munkacsoportjai vizsgálják felül, figyelembe véve a vizsgált oltóanyag jelenlegi bizonyítékait, a felhasználás ellenőrzésének terveit és a további tanulmányok terveit.

Az EUL folyamat részeként a vakcinát előállító vállalatnak köteleznie kell magát, hogy továbbra is adatokat állít elő az oltás teljes engedélyeztetése és a WHO előminősítése érdekében. A WHO előminősítési folyamata folyamatosan értékeli az oltási kísérletekből és a bevezetésből származó további klinikai adatokat annak biztosítása érdekében, hogy a vakcina megfeleljen a szélesebb körű elérhetőség érdekében szükséges minőségi, biztonsági és hatékonysági előírásoknak.

A WHO felsorolta a sürgősségi alkalmazásra szánt Pfizer / BioNTech vakcinát is 2020. december 31-én; két AstraZeneca / Oxford COVID-19 vakcina 2021. február 15-én, az AstraZeneca-SKBio (Koreai Köztársaság) és az Indiai Szérum Intézet gyártotta; és COVID-19 vakcina Ad26.COV2.S, amelyet Janssen (Johnson & Johnson) fejlesztett ki 2021. március 12-én.

Listák

A WHO felsorolta a  sürgősségi felhasználásra szánt Pfizer / BioNTech , Astrazeneca -SK Bio , India Serum Institute , Janssen és Moderna oltásokat is.

Lásd az EUL listáit

 

Teljes cikk: https://www.who.int/news/item/07-05-2021-who-lists-additional-covid-19-vaccine-for-emergency-use-and-issues-interim-policy-recommendations

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search