Minden ami fontos

Beszáll a hidrogén hajtású hajók fejlesztésébe a Toyota

A Toyota részesedést szerzett a hidrogén meghajtású vízi közlekedés fejlesztését zászlójára tűző EODev (Energy Observer Developments) nevű startup vállalatban, amely számára már eddig is a környezetbarát meghajtások fejlesztése terén abszolút vezető pozíciót betöltő japán autógyártó szállította a zéró emissziós, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos technológiát. A mára világszintű kínálatában hidrogén üzemanyagcellás elektromos személyautót, kisteherautót, buszt, targoncát és vonatot egyaránt szerepeltető Toyota és a francia startup már a kezdetek óta együttműködik a zéró emissziós vízi közlekedésben rejlő potenciált világkörüli úttal demonstráló Energy Observer katamarán kapcsán. A Toyota és az EODev célja a közöse szerzett tapasztalatok alapján a technológia vízi alkalmazásának folyamatos fejlesztése a megbízható, fenntartható és megfizethető megoldásokkal elérhető karbonmentesítés mellet. Ez a befektetés jól szemlélteti a Toyota törekvését a nulla károsanyag-kibocsátású megoldások számának növelésére a hidrogénalapú társadalom felé vezető úton.

Teljes cikk:

https://newtechnology.hu/ujabb-fejlesztesek-a-rendhagyoan-sikeres-gyartocegnel/

A képen az Energy Observer az első autonóm, hidrogénüzemű hajó, ami egyáltalán nem bocsát ki üvegház-gázokat, vagy koromrészecskéket. A jövő elektromos meghajtású hajója többféle megújuló energiát hasznosítva működik a tengervízből szénmentes hidrogént előállító rendszer segítségével. Ez az utazás kihívás mind az emberek, mind a technológia számára. A hatéves út során extrém körülmények között tesztelik a fedélzeti technológiák működését. A vállalkozás célja körbehajózni a Földet az első, külső energiától független vízi járművel.

https://www.toyotagyongyos.hu/hirek/25-a-toyota-hidrogen-uzemu-hajoja-vilagkoruli-uton

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search