Minden ami fontos

Történelmi lépés? Első alkalommal kötelezett a bíróság egy szennyező óriáscéget, hogy tartsa be a Párizsi Éghajlatvédelmi Megállapodást

Történelmi győzelem: a bíróság kötelezi a Shell-t, hogy drasztikusan csökkentse szén-dioxid-kibocsátását. Először a történelemben egy bíróság kimondta, hogy egy óriáscég felelős az egyre veszélyesebb mértéket öltő éghajlatváltozásért.

Tegnap a hágai bíróság úgy döntött, hogy a Shell köteles 45 százalékkal csökkenteni CO2-kibocsátását a következő tíz évben. A pert a Föld Barátai Hollandia (Milieudefensie) több mint 17 ezer felperessel és hat másik civil szervezettel közösen indította. E történelmi jelentőségű ítélet jelentős hatással lesz a Shell és más nagy szennyező tevékenységére globális szinten.  (a perben felperesként részt vettek még az alábbi civil szervezetek: Action Aid Netherlands, Both ENDS, Fossil Free Netherlands, Greenpeace Netherlands, Young Friends of The Earth Netherlands and the Wadden Sea Association (Waddenvereniging) továbbá több mint 17 ezer holland állampolgár.)

Ez hatalmas győzelem bolygónk és gyermekeink számára, óriási előrelépés egy mindenki számára élhetőbb jövő irányába. A bíróság nem hagyott helyet a kétségeknek: a Shell felelős az egyre veszélyesebb mértéket öltő éghajlatváltozásért és azonnal be kell fejezni e pusztító tevékenységet – hangsúlyozta Donald Pols, a Föld Barátai Hollandia igazgatója.

A bíróság és a Föld Barátai hálózat üzenete világos: akik eddig a legtöbb hasznot húzták bolygónk erőforrásainak kihasználásából és tönkretételéből azoknak is felelősséget kell vállalniuk. Nem lehet ez alól látszatintézkedésekkel, pár fa elültetésével, zöldrefestéssel kibújni – összegezte Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Föld Barátai hálózat magyar tagjának ügyvezető elnöke.

Történelmi fordulóponthoz érkeztünk a mai bírósági határozattal. Ez az eset egyedülálló, mivel első alkalommal kötelezett a bíróság egy szennyező óriáscéget, hogy tartsa be a Párizsi Éghajlatvédelmi Megállapodást. Ennek a döntésnek jelentős hatásai lehetnek a többi nagy szennyezőre is – tette hozzá Roger Cox, a Föld Barátai Hollandia ügyvéde.

Forrás:

https://greenfo.hu/hir/a-fold-baratai-gyoztek-a-shell-elleni-klimaperben-fizessenek-a-nagy-szennyezok/

Következő TV-műsorok

16 okt.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
10.16.2021 12:00 pm - 12:30 pm
16 okt.
17 okt.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search