Minden ami fontos

Már januárban ellopták az oltását egy 15 éves kislánynak! Senkinek nem tűnt fel!

Ezzel a TAJ-számmal, ezt az oltást január 11-én a SOTE-n felvették egy külföldi útlevéllel. Sőt, a másodikat is februárban”

A történet egészen egyszerűen indult. Április végén bejelentették, hogy már a 16–18 éves korosztály is regisztrálhat a koronavírus elleni oltásra. Olvasónk lánya ezt meg is tette – vagyis megtette volna, ha nem pattan le a rendszerről: „ön nem jogosult oltás időpont foglalásra, az csak az előzetesen regisztráltak számára lehetséges” – közölte az automata válasz. A baljós mondat ezután egy hosszú és levélváltásban gazdag történetbe torkollott.

A család első körben az időpontfoglalásnál megadott telefonszámot hívta. Ott türelemre intették őket, mondván, lassú a rendszer. Vártak, de semmi sem történt. Két nappal később sikerült elérniük valahol egy ügyintézőt, aki kapcsolt valakit, aki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szombathelyi kirendeltségén ült. És itt jött a hidegzuhany: van egy kis gond.

Nem tudják törölni

Egy nappal később elérték a SOTE-t is, ahol viszont közölték, hogy három rendszerben tartják nyilván az oltásokat, de ott ennek nyoma sincs, így nem tudnak segíteni. A következő napokon sikerült kapcsolatba kerülni Szombathelyen a jogi- és adatvédelmi főosztály vezetővel, a Védelmi Bizottsággal és a Tisztifőorvosi Hivatallal egyaránt. A következő hétfőre pedig sikerült eljutni odáig, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ Országos Tisztifőorvosi Titkárság – Müller Cecília megbízásból – felszólította a Semmelweis Egyetem Jogi és Igazgatási Főigazgatóságát a probléma rendezésére.

Ezúton tisztelettel kérjük az adatvédelmi probléma megoldását, a téves rögzítés tényét törölni szíveskedjenek, hogy mielőbb megtörténhessen az oltásra történő időpontfoglalás”

– szólt az utasítás.

„Az ügyben mindenki nagyon pozitívan állt az esethez, mindenki segítőkésznek és együttérzőnek mutatkozott, de megoldás, úgy tűnik, még sincs” – mondta az Átlátszónak olvasónk.

Külön érdekesség, hogy Szombathelyen az EESZT-ben látják az oltások tényét, viszont a gyerekorvos és a szülő a TAJ szám alapján nem látja. 

Olvasónk nem adja fel: megkereste Merkely Béla titkárságát, ahol kérvényezte az oltást, mint ahogy ígéretet kapott a  Fővárosi Kormányhivataltól is, hogy bár nem látják a tévesen rögzített oltást, most bárki foglalhat időpontot Pfizerre, tegyék ők is ezt. Megpróbálták: a rendszer nem engedi.

Felmerül a kérdés, vajon miért nem tűnt fel senkinek, hogy a TAJ számhoz tartozó ember mindössze 15 éves? Hogyan engedhette át a rendszer egyáltalán? Januárban ugyanis nem hogy 15 évesek nem kaphattak oltást, de még átlagember sem. Gyakorlatilag csak az egészségügyi dolgozók, az idősotthonok lakói, meg az ügyeskedők juthattak vakcinához.

 

Teljes cikk:

https://orszagszerte.atlatszo.hu/valaki-mas-taj-szamara-vette-fel-az-oltast-a-valodi-tulajdonos-emiatt-nem-juthat-vakcinahoz/

A kép csak illusztráció!

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search