Minden ami fontos

Magyarország és az USA is sereghajtók a hírekbe vetett bizalom terén

A koronavírus-járvány idején világszerte nőtt az igény a megbízható hírekre. A megosztottabb társadalmakban azonban ez a körülmény tovább erősítette az egyébként is jelen lévő bizalmi válságot – derült ki a Reuters Intézet Digital News Report 2021 médiatrend-kutatásából.

Az oxfordi egyetemen működő intézmény már tizedik éve készít jelentést, idén már 46 országban vizsgálták a média helyzetét. A hírekbe vetett bizalom szempontjából Magyarország a régióban a legutolsó helyen áll, Szlovákia mellett - mindössze 30 százalék tartja megbízhatónak a híreket.

„A magyarok az intézményekben úgy általában nem nagyon bíznak”

A magyarországi kutatást a CEU Demokrácia Intézetének Média-, Adat​- és Társadalomkutató Központja végezte. Bognár Éva, a központ kutatója szerint nemzetközi összehasonlításokban az intézményekbe vetett bizalom viszonylag alacsony Magyarországon. A média pedig ehhez képest is egy „rosszul teljesítő szféra.”

A kutató szerint a bizalmatlanság fő okai között lehet, hogy a társadalom megosztott, erősen vitatott a közszolgálati média megítélése - és sem a politikai szereplők, sem a társadalom nem tartja feltétlenül független szférának az újságírást.

„Nincs egy olyan közös hírforrás gyakorlatilag, amiről azt mondanánk, hogy – na, ami onnan jön, az oké. És ez pláne egy ilyen világjárvány, egy ilyen egészségügyi krízis idején rettenetesen veszélyes.”

Bognár Éva 

kutató, CEU Demokrácia Intézet, Média-, Adat​- és Társadalomkutató Központ

 

A teljes cikk itt olvasható:

https://hu.euronews.com/2021/06/28/reuters-intezet-magyarorszag-es-az-usa-is-sereghajtok-a-hirekbe-vetett-bizalom-teren?_ope=eyJndWlkIjoiYjA3NmQzYjc0NjIwYmY5NGQ4NWZiMTQ4OTg4Njc3ZDMifQ%3D%3D

Következő TV-műsorok

16 okt.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
10.16.2021 12:00 pm - 12:30 pm
16 okt.
17 okt.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search