Minden ami fontos

A Molnupiravir egy szájon át szedhető covid-ellenes gyógyszerjelölt.

Egy amerikai gyógyszer alapjaiban változtathatja meg a Covid-19 elleni küzdelmet. Rövidesen befejezik a harmadik fázisú tesztelését is.

A szájon át szedhető covid-ellenes gyógyszerjelölt, a molnupiravir megakadályozza a kórházi kezelést, ha enyhe vagy közepes súlyosságú betegeknek adják – írja a Jerusalem Post alapján a Neokohn.

Caraco a The Jerusalem Postnak elmondta, hogy csapata nemrég fejezte be a szájon át szedhető Covid-19 ellenes gyógyszerjelölt Molnupiravir sikeres második fázisú vizsgálatának egy részét.

Enyhe és küzepesen súlyos betegeken teszteltek

A professzor a tanulmány adatait az Európai Klinikai Mikrobiológiai és Fertőző Betegségek Európai Kongresszusán mutatta be júliusban. A vizsgálatot a világ 80 orvosi központjában végezték el, amelyekben mintegy 300, enyhe vagy közepesen súlyos koronavírusos beteg vett részt. Néhányan Molnupiravir-t, mások placebót kaptak.

Ebből a szakaszból az általános következtetés az, hogy mindenekelőtt a gyógyszer biztonságos

– mondta Caraco, rávilágítva, hogy:

Semmi szokatlant nem figyeltünk meg. Azt is láttuk, hogy azok, akiket a gyógyszerrel kezeltek, kevésbé valószínű, hogy kórházi kezelésre szorultak, mint azok, akik placebót kaptak. 

A professzor a Covid-19 elleni gyógyszer kapcsán kiemelte:

Óvatosan kijelenthetjük, hogy a gyógyszer képes megelőzni a kórházi kezelést, ha enyhén vagy közepesen beteg betegeknek adják, különösen, ha a betegség korai szakaszában adják be.

Hozzátette, hogy a gyógyszer tesz a koronavírus ellen, és megállíthatja a fertőzés enyhe vagy közepes súlyosságból való súlyosbodását.

Eddig nagyon el voltunk foglalva a kórház legsúlyosabb betegeinek kezelésére szolgáló gyógyszerek kutatásával, ami teljesen érthető, hiszen életveszélyes állapotban lévő emberekről beszélünk

– mondta Caraco.

https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/paradigmavaltas-attorest-hozhat-egy-uj-tabletta-a-koronavirus-ellen/g9w6n2w

Következő TV-műsorok

22 okt.
VVTV Jó Reggelt Magazin
10.22.2021 7:00 am - 12:30 pm
22 okt.
Hetedhét Magazin
10.22.2021 7:00 pm
23 okt.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
10.23.2021 12:00 pm - 12:30 pm
23 okt.
24 okt.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search