Minden ami fontos

4,5 millió ember teljes beoltására elegendő készlete van Magyarországnakan

A vizsgált fertőzöttek 75 százaléka a delta variánst kapta el

8,53 millió dózis oltóanyagunk van, amiből 3 millió Sinopharm, illetve 2,66 millió Pfizer: 4,5 millió ember teljes beoltására elegendő készletünk van.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb heti adatai szerint a vizsgált minták háromnegyedénél a delta variánst találták, írja a 24.hu.

Az elvégzett tesztek egy részén úgynevezett genomszekventálást végeznek, hogy azonosítsák, melyik variánshoz tartozik a minta. Az ECDC honlapján 2021 júniusának közepétől részletesen lekérdezhető, hogy egy adott országban a hetente végzett tesztekből hány esett át genomszekventáláson, és ezeknek mi lett az eredménye. Jól látszik az alfa variáns háttérbe szorulása, illetve az is, hogy a delta variáns mekkora ütemben nyer teret.Augusztus 2-a és 15-e között (azaz nem csak a legutóbbi heti adatot figyelembe véve) a 858 elvégzett tesztből 307 esetben a delta variáns(oka)t mutatták ki a genomszekventálás során, ami egyébiránt ellentmond a koronavirus.gov.hu-n közöltekkel: ott ugyanis augusztus 17-én azt írták, „az utóbbi két hétben heti 60–61 delta variánst igazoltak”.

Magyarországra múlt vasárnappal bezárólag 19,7 millió adag vakcina érkezett, ezek közül tízből négy Pfizer, bő harmaduk pedig keleti vakcina (Sinopharm vagy Szputnyik). Legnagyobb arányban az orosz vakcinát használtuk fel eddig (a kétmillióból 1,8 milliót), a legkevésbé pedig a Janssent (az 550 ezer dózisnak csak a negyedét), illetve a kínai védőoltást (tízből négy fogyott el eddig). Ha a fennmaradó vakcinakészletünkből levonjuk azt a 230 ezret, amit az első dózissal már beoltott, de a másodikat még meg nem kapó embereknek szánnak, összesen 8,53 millió dózis marad, amiből 3 millió Sinopharm, illetve 2,66 millió Pfizer. Ez azt jelenti, hogy 4,5 millió ember teljes beoltására elegendő készletünk van, írja a lap.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search