Minden ami fontos

Ilyen lesz a régi-új Pénzügyminisztérium főhomlokzata a Budai Várban

 

Ősszel már beszámoltunk arról, hogy megkezdődött a Szentháromság tér 6. szám alatti, egykori Magyar Királyi Pénzügyminisztérium épülettömbjének rehabilitációja. Most Borbély Páltól, a beruházást lebonyolító PM-TÉR6 Nonprofit Kft. vezérigazgatójától kértünk rövid helyzetjelentést.

A projekt vezetője elmondta: ősszel szerkezet-megerősítési és tisztítóbontási munkákkal már elindult a kivitelezés, de a fő hangsúly továbbra is a tervek véglegesítésén van. „Egy ilyen léptékű történelmi épület esetében ez rendkívül összetett és aprólékos gondosságot igénylő feladat” – fejtette ki.

Az eredeti terveken van a hangsúly

A projekt kormányhatározatban is rögzített célja a Fellner Sándor 1903-as tervei alapján történő műemléki homlokzat- és tetőrekonstrukció, valamint a minisztériumi apparátus számára korszerű irodai munkakörülményeket biztosító épületbelső megvalósítása. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a budai várnegyed és ezen belül a Szentháromság tér kitüntetett hely, ezért a tervezési folyamat során a legfontosabb döntéseket az építészszakma bevonásával kell meghozni.

 

Ybl-díjas építészek véleményét kérték ki

Ennek megfelelően októberben jeles, Ybl-díjas építészek meghívásával épületbejárást szerveztek, majd a tervzsűri véleményezte a koncepcióterveket. Az ott elhangzott javaslatok felhasználásával új vázlatok készültek, amelyeket egy novemberi tervbemutatón ismertettek a szakemberekkel. A kétfordulós egyeztetés során a projekt fő célja egyértelmű megerősítést kapott – emelte ki Borbély Pál hozzátéve, hogy néhány részkérdés ugyan megosztotta az építészeket, de a Fellner-féle épület rehabilitációját egyhangúan támogatták.

 

Forrás:

https://magyarepitok.hu/mi-epul/2019/01/ilyen-lesz-a-regi-uj-penzugyminiszterium-fohomlokzata

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search