Minden ami fontos

Újra nagyon alacsony a Duna vízállása.

A Kvassay-zsilipen már nem folyik be elég víz, ezért szivattyúzni kell, hogy fenntartsák a szintet és a vízminőséget a Ráckevei Duna-ágban. Csapadék híján még pár hétig így is maradhat a helyzet .

Újra nagyon alacsony a Duna vízállása, ezért el kell indítani a szivattyús vízpótlást a Ráckevei-(Soroksári-) Duna-ágon (RSD) - közölte szombaton a Országos Vízügyi Igazgatóság.

Az alacsony és folyamatosan apadó dunai vízszint miatt nem lehet gravitációsan vizet juttatni az RSD-ba a Kvassay-zsilipen keresztül. Ez csak akkor biztosított, ha a Vigadó téri vízmércén 200 cm-nél magasabb a vízállást. Ez szombat reggel 9 órakor 162 cm volt. Tekintettel arra, hogy az elkövetkezendő napokban jelentősebb csapadékra nem számíthatunk így vízszintemelkedésre sem, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szombattól III. fokú vízminőség-védelmi készültség keretében megkezdi a Duna-ág vízpótlását a Kvassay-zsilip szivattyúinak segítségével.

A vízpótlásra többek között a Natura 2000-es besorolású terület élővilágának védelme, a beérkező tisztított szennyvíz megfelelő hígítása, az öntözési és halastavi igények, illetve a rekreációs célok miatt is szükség van - írták. A vízügy vasárnaptól a Velencei-tóba is vizet kezd ereszteni, igaz oda egyelőre próbaképp:

Forrás:

https://hvg.hu/zhvg/20210925_alacsony_dunai_vizallas_vizpotles_a_rackevei_dunagaba_rsd_vizugy

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search