Minden ami fontos

Új vasúti hidat terveznek a Gubacsi híd mellett.

A nyertes ajánlattevő feladatát képezi majd az új vasúti híd megépítése a Soroksári-Duna-ág fölött, amely a jelenlegi Pesterzsébetet Csepellel összekötő Gubacsi híd közvetlen közelében jön létre.

Folytatódik a Gubacsi híd és környezetének fejlesztése: a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felhívást tett közzé a Gubacsi vasúti híd és a Corvin csomópontig tartó vasúti infrastruktúra megvalósítására.

Az átjáró rendkívül leromlott műszaki állapotban van

Lapunk többször beszámolt arról, hogy már folyamatban van a fővárosi Gubacsi híd és környezetének fejlesztési projektje. Legutóbb megírtuk, hogy a híd felújításához egy döntéselőkészítő tanulmánytervet készítenek, ugyanis az átjáró rendkívül leromlott műszaki állapotban van, ami akadályozza a jelentős teherforgalom áthaladását. A felújítás egyik célja így a csepeli kikötő és a vasúthálózat közötti zavartalan teherforgalom biztosítása.

A tervek kialakításához minél szélesebb körű egyeztetésre volt szükség, ennek érdekében a Budapesti Közlekedési Központ 2020 augusztusában egy társadalmi egyeztetést indított, amely során várták a térség komplex megújítását célzó közlekedésfejlesztési elképzeléseket, javaslatokat a lakosságtól.

A tervezés során figyelembe kellett venni, hogy a jövőben több jelentős infrastrukturális beruházás is várható a térségben:

  • a NIF Zrt. új vasúti hidat építtet majd a Gubacsi hídtól északra,
  • a soroksári Duna-ágon nemzetközi szintű evezőspálya létesül,
  • távlati terv a 3-as villamos Csepelig történő meghosszabbítása,
  • a H6-os HÉV-vonal fejlesztése
  • és a 150-es vasútvonal felújítása.

 

Ilyen paraméterekkel készül a híd

A nyertes ajánlattevő feladatát képezi majd az új, 22,00 + 145,00 + 22,00 támaszközű vasúti híd megépítése a Soroksári-Duna-ág fölött, a jelenlegi Pesterzsébetet Csepellel összekötő Gubacsi híd mellett 15 méterre, északra.

Az új híd célja a Bp. Soroksári út - Csepel elosztó - Budapest Kikötő „1BLA” elnevezésű vasútvonal átvezetése a Soroksári-Duna ág fölött.

A híd szerkezetének teljes hossza 192,6 méter, felszerkezete pedig 493,6 méter hosszúságban épül meg. A tartószerkezet merev tartóbetétes vasbeton lemezekből fog állni, míg a mederhíd hálós elrendezésű, kábelekkel függesztett, ortotróp acél pályaszerkezetű „kosárfüles” ívhíd kialakítást kap.

 

Teljes cikk itt olvasható:

https://pestpilis.hu/helyi/2021/10/uj-vasuti-hid-epul-a-gubacsi-hid-mellett-keresik-a-kivitelezot

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search