Minden ami fontos

Idén is megépül a tarajkai jégtemplom, kérdés, lesz-e, aki megnézheti

Az már biztos, hogy idén is megépül a Tarajkán (Hrebienok) a látványos jégtemplom, de hogy lesz-e, aki megnézze, azt még maguk az alkotók sem tudják. Szlovákiából, Csehországból és az Egyesült Államokból érkezett 20 jégszobrász dolgozik a téli Tátra egyik legkedveltebb látványosságán, melynek megépítésére közel egy hónapjuk van. A tervek szerint november 19-én nyitják meg a nagyközönség előtt, az idei jégtemplom tematikáját akkor osztják meg a nyilvánossággal. Az Ótátrafüredre kirándulók egyik kihagyhatatlan célpontja mintegy 225 tonna jégből készül el, a jeget néhány napja Lengyelországból szállították a helyszínre.

A jégszobrászoknak nincs könnyű dolguk, a jég megmunkálhatósága miatt igen alacsony, mínusz 7 °C hőmérsékleten kénytelenek dolgozni, miközben kint a Magas-Tátrában gyönyörű indián nyár van, a külső hőmérséklet napközben egyes napokon tíz fok körül van. A jégtömeg szilárd állapotban tartásához szükséges hőmérsékletet a kupola segítségével, valamint speciális hűtési technológiával sikerül fenntartani, a kupola és a hűtés egész télen megfelelő állapotban tartja a jégből készült attrakciót.

A legfontosabb kérdés idén is az, vajon nem feleslegesen serénykednek-e a jégszobrászok, a jégdóm ugyanis tavaly is megépült, csakhogy nem volt, aki megnézze, a járványellenes intézkedések miatt ugyanis az építmény látogatók nélkül vészelte át a telet.

Az alkotók azt mondják, habár idén is előfordulhat, hogy egyetlen látogató nélkül olvad el a jégből készült épület, fel sem merült, hogy ne látnának munkához. Ehhez a láncfűrésztől kezdve a birkanyíró ollóig mindenféle szerszámot igénybe vesznek, a lényeg, hogy a végeredmény jó legyen – nyilatkozta egyikük a JOJ TV-nek.

Lucia Blašková, a Magas-Tátrai Regionális Turisztikai Szervezet (OOCR) ügyvezető igazgatója hozzátette, a Magas-Tátra turisztikai szakemberei nem számítanak a tavalyi forgatókönyv megismétlődésére, amikor a lezárás miatt jelentősen csökkent a látogatók száma. Az OOCR úgy véli, hogy idén minden érdeklődő megcsodálhatja a Tarajkán található látványosságot.

Forrás: https://www.hirek.skhttps://www.teraz.sk;

Fotó: https://www.facebook.com/RegionVysokeTatry

Következő TV-műsorok

4 dec.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
12.04.2021 12:00 pm - 12:30 pm
4 dec.
5 dec.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search