Minden ami fontos

A világ első napelemes lakóautójának napellenzője megfizethetőbb, hálózaton kívüli életet tesz lehetővé

 

A kaliforniai székhelyű Xponent Power energiacég kifejlesztett egy automatikusan visszahúzódó Xpanse napellenzőt, amely akkor telepíthető, ha és amikor napenergiára van szükség – derül ki a New Atlas jelentéséből .

A behúzható napelemek a lakóautó oldalára mozdulnak el, kellemes árnyékot teremtve az utazók számára, ugyanakkor igény szerinti napenergiát biztosítanak. Modelltől függően 800, 1000 vagy 1200 watt töltési teljesítményt kapnak a tulajdonosok. 

Űgy tervezték, hogy a lakóautó-tulajdonosok napokig távol tartózkodhassanak az elektromos aljzatoktól, és könnyen felszerelhető a jármű bármelyik oldalára. Az Xpanse napellenző 16 x 7 láb (4,9 x 2,1 m) nagy hatásfokú, üveg alapú napelemek "szövetéből" áll. A napellenző „kétoldalas” napelemekkel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy felülről és alulról is rögzíti a nap energiáját – az alsó oldal meglepően sok energiát képes rögzíteni a talajról és magáról a lakóautóról való visszaverődésből.

Az Xpanse napellenzőt egy gombnyomással fel lehet nyitni, és automatikus visszahúzó funkcióval rendelkezik, amely viharos és szeles időben automatikusan visszahúzza, hogy elkerülje a sérüléseket. Ezen felül az Xponent azt mondja, hogy a panelek kis légrésekkel rendelkeznek, amelyek stabilabbá teszik őket mérsékelt szélviszonyok között.

Teljes cikk:

https://interestingengineering.com/a-world-first-solar-rv-awning-enables-more-affordable-off-grid-living

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search