Minden ami fontos

Mennyire fontos szerinted, hogy az új képviselőd zöld szemléletű legyen?

Zöld nyilatkozat aláírására kéri az országgyűlési választás jelöltjeit a tegnap indult Klímaválasztás 2022 kampány. Nyolc évünk maradt cselekedni, ha túl akarjuk élni az évszázadot, verik a vészharangot a tudósok, az április 3-án megválasztott képviselőink ennek az időszaknak a felében fogják irányítani hazánkat.

A Greenpeace Magyarország, az aHang, a Fridays For Future Magyarország, és az Extinction Rebellion Magyarország ezért arra kéri a jelölteket, hogy vállalják: megválasztásuk esetén döntéseiket az alapvető környezetvédelmi szempontok alapján fogják meghozni – írja a Greenpeace Magyarország a közleményében.

A Klímaválasztás 2022 kampány szervezői a következő hetekben mind a 106 egyéni választókerületben felkeresik a közvélemény-kutatások alapján két legesélyesebb képviselőjelöltet, hogy arra kérjék őket: köteleződjenek el egy zöld nyilatkozat mellett. A Greenpeace emailben küldte el a felkérést az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarországért  106 jelöltjének, illetve a Fidesz-KDNP Pártszövetség már nyilvánosságra került jelöltjeinek. Amint bejelentik a Fidesz-KDNP további jelöltjeit, természetesen őket is meg fogják keresni a kampány szervezői.

Pártokon átívelő társadalmi konszenzus van arról, hogy a magyarok zöme zöld változás sürget – ez derült ki a Greenpeace reprezentatív közvéleménykutatásából, amelyet a Policy Solutions és a Závecz Research készített tavaly novemberben. Az egyes klímavédelmi és ökoszisztémánkat védő intézkedéseket 80-90% támogatja, 73% szerint pedig a következő kormánynak kiemelten kell foglalkoznia zöld ügyekkel.

A Greenpeace Magyarország tavaly júliusban felhívást indított a miniszterelnökhöz és a 2022-es választáson induló miniszterelnök-jelöltekhez, hogy osszák meg zöld programjaikat, ezek kiértékelése itt olvasható. Az októberi ellenzéki előválasztásokon a Greenpeace és a HVG közösen szervezett eseményén Magyarországon először ültek le vitázni miniszterelnök-jelöltek napjaink legkritikusabb környezet- és természetvédelmet érintő kérdéseiről. A Greenpeace azt várja, hogy Orbán Viktor, a Fidesz-KDNP, és Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje egy hasonló vita keretében mérjék össze zöld elköteleződésüket a nagy nyilvánosság előtt.

Részletek a Greenpeace Klímaválasztás 2022 kampány honlapján.

Forrás:

https://greenfo.hu/hir/a-greenpeace-az-osszes-valasztokeruletben-felkeresi-a-jelolteket/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search