Minden ami fontos

KORONA? MILYEN KORONA? ELOLVASTUK A VÍRUSRELATIVIZÁLÁS BIBLIÁJÁT, HOGY NEKED NE KELLJEN (QUBIT)

Akinek már nagyon hiányzott a Vészhelyzet vagy a Doktor House, fellélegezhet: itt a legújabb egészségügyi tematikájú sikersztori! A főbb szerepekben ezúttal Dr. Karina Reiss, a Kieli Egyetem mikrobiológia-professzora és férje, Dr. Sucharit Bhakdi thai-német nyugalmazott mikrobiológia-professzor. Magyar hangjuk az Orvosok a Tisztánlátásért színeiben a Magyar Orvosi Kamara által megtagadott Dr. Pócs Alfréd, eredetileg ortopéd és traumatológus szakorvos, őseredetkutató; Dr. Tamasi József, eredetileg belgyógyász és dietetikus, egyébként természetgyógyász, 25 szakterület szakértője, többet között a homeopátiáé, a bioenergatikáé és a biorezonanciáé; illetve Dr. Gődény György gyógyszerellátási szakgyógyszerész, színész, politikus, többszörös bajnok testépítő és amerikaifutball-játékos. 

Az Orvosok a Tisztánlátásért saját leírása szerint egy orvosokat és egészségügyi dolgozókat tömörítő szervezet, ami az igazságot kutatja; nem szeretné „feláldozni a nyájhoz tartozás oltárán az igazságot”, nem az aktuális politika és a gyógyszeripar érdekeit szolgálja, hanem a páciensekét, és „mindenkit meghallgat”. Sőt nemcsak hallgat, hanem a saját hangját is hallatja: a fent bemutatott doktorokat az köti össze, hogy közösen jegyzik a Koronavírus - Vaklárma? című kötetet, aminek eredetije németül 2020-ban jelent meg Corona – Fehlalarm? címen egy osztrák kiadónál, a Goldegg Verlagnál Dr. Reiss és Dr. Bhakdi tollából, majd villámgyorsan, egy koronavírus-hullámnyi idő alatt lefordították magyarra, és még ugyanabban az évben megjelent a hazai kiadás. 

 

Ehhez rendhagyó módon három előszó is készült: az egyiket Dr. Gődény jegyzi, a másikat Dr. Pócs, a harmadikat Dr. Tamasi, a kiadó pedig nem más, mint Dr. Tamasi József cége, a főtevékenységként általános járóbeteg-ellátással foglalkozó Tamasi Kft. Mivel a vékonyka, 157 oldalas kötet (amiből 15 hivatkozás és mellékletjegyzék) máig kapható az online könyvkereskedőknél, sőt ott virít a legnagyobb könyvesboltok Egészség feliratú polcain, joggal merül fel a kérdés: mi van ebben a könyvben, és hogy lehet, hogy 2020 októberében a második helyen szerepelt a Spiegel bestsellerlistáján, Ausztriában és Svájcban pedig egyenesen a csúcsra jutott a non-fiction kategóriában? 

Vírusfürdő

A koronavírus semmivel sem veszélyesebb vagy halálosabb, mint a szezonális influenza, sőt, ha pusztán a számokat nézzük, talán még ártalmatlanabb is annál – írja könyvében Reiss és Bhakdi. A számok pedig a kötet írásakor azt mutatták, hogy minimális volt a kimondottan a covid által okozott elhalálozás, amikor pedig mégis haláleset történt, szinte mindig jelen volt egy vagy több súlyos alapbetegség: elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák. Vagyis, állítják a szerzők, covidban csak az amúgy is arra hajlamosabb öregek és a már eleve beteg páciensek halnak meg. Aki viszont nem öreg és nem beteg, könnyen azt hiheti, hogy érvényes rá az Orvosok a Tisztánlátásért negyedik tagjának, Dr. Lenkei Gábornak (egykori általános orvos, majd vállalkozó, szcientológus, a gyógyszermaffia felkent ellensége) elhíresült mondása, miszerint „belefeküdhetek egy kád koronavírusba, akkor sem lesz semmi bajom” (Bhakdiék könyve természetesen Dr. Lenkei a honlapján is megrendelhető).

Mivel Reiss és Bhakdi is Németországban volt professzor, a kötet jelentős része a német intézkedéseket és lezárásokat elemzi, próbálja feltárni azok előnyeit és hátrányait. Az előnyöket egyetlen karcsú, ám elegáns kérdőjellel intézi el („?”), míg a hátrányoknak terjedelmes listát szentel. A kötet állítása szerint mivel a koronavírus se nem halálos, se nem érdekes, se nem veszélyes, se nem aggasztó, ezért gyakorlatilag bármilyen védekezés, kiváltképp lezárás, szinte az emberellenes bűncselekmény kategóriájába esik, és a lezárások okozta gazdasági, kulturális és pszichológiai károk önmagukban is felmérhetetlenek, a koronavírus kontextusában pedig kimondottan gyalázatosak.

Teljes cikk itt olvasható:

https://qubit.hu/2022/01/20/korona-milyen-korona-elolvastuk-a-virusrelativizalas-bibliajat-hogy-neked-ne-kelljen

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search