Minden ami fontos

A dunakeszi Farkas Szilvia, közel száz triflavadász kutyát képezett ki labradorjainak mintájára.

A kutyák, akiknek menő budapesti éttermekben a szarvasgombát köszönheted

  1. MÁRCIUS 28.

Farkas Szilvia csak a szabadidejét akarta hasznosan eltölteni a kutyáival. Hamarosan azon kapta magát, hogy ő képezi ki mások kedvenceit szarvasgombászatra (vagy ahogy a szakmában nevezik, triflavadásznak). Már száz körül jár az általa kiképzett hobbi triflavadász kutyák száma, miközben az ő labradorjainak köszönhetően a Pomodorótól az Okay Italiáig sok étterem jutott értékes hazai szarvasgombához.

„Engem a kutyák vittek be az erdőbe” – mondja mosolyogva Farkas Szilvia dunakeszi házának egyik asztalánál. Közben a háttérben az üvegajtó mögött a kis udvaron három fekete labrador retrieverje, Fáni, Málna és Szamóca a délelőtti pihenőjét tartja. Ők mind triflavadászok – így hívják a szakmában a szarvasgombász kutyákat.

Szilvia korábban egyéni vállalkozóként kézművesként dolgozott, de emellett – ahogy ő mondja – „mindig is kutyázott”. Ahogy a gyerekei felnőttek, hirtelen sok szabadideje lett, és ezt igyekezett hasznosan eltölteni. Akkor még nem a mostani három kutyájával vágott bele egy vadászkutya-képzésbe, de ebben nem érezte jól magát. „Az állatok levadászásánál nem is szerettem volna ott lenni” – mondja.

Ezután a neten kezdett el keresgélni, hogy a vadászaton kívül milyen feladatokra lehetnek alkalmasak a labradorok. Hamar ráakadt a szarvasgombászásra.

„Sok e-mailt küldtem, néhány válasz is jött. Találkoztam egy szarvasgombásszal, aki azt mondta, hogy hónapokra el kellene mennem szarvasgomba-termő vidékre, és ott tanulhatnék. De ezt nem tudtam bevállalni” – mondja Szilvia. Ez tíz évvel ezelőtt történt, akkoriban még nem volt jellemző, hogy értelmezhető kereslet legyen szarvasgombászkutya-kiképzésre. Aki ebbe belevágott, a megélhetésért csinálta. „Azt hiszem, a hobbira kiképzésben én vagyok itthon az első” – állítja Szilvia.

Teljes cikk:

https://forbes.hu/uzlet/szarvasgombasz-kutya-farkas-szilvia-trifla/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search