Minden ami fontos

Vihar a biliben, de hullámzik

Orbán Viktor elejtett félmondatának utózöngéje Horvátországban

Miniszterelnökünk azzal az érvelve utasította el az Oroszország ellen irányuló olajembargót, hogy a kikötőkkel rendelkező országok bárhonnan szállíthatnak kőolajat feldolgozásra, Magyarországnak azonban nincs tengere, mert elvették, ezért az olajszállításban vezetékre szorul. 

A magyar külügyminiszter egy „De hát mi jó barátok vagyunk!” poszttal próbálta csillapítani a kedélyeket, később pedig azt nyilatkozta, hogy durván 200 millió euróba kerülne a Rijeka mellől a magyar határig terjedő Adria gázvezeték bővítése ahhoz, hogy kielégíthesse a magyar igényeket is. 

A reakciók gyorsan születtek:

  1. Senki sem vehette el a tengert országától, mert soha nem volt neki– üzenték Zágrábból, és felidézték, hogy Fiume soha nem volt magyar, hanem a helyi ideiglenes hatóság, a Magyar Nemzeti Levéltár által is említett fiumei provizóriumkormányozta.
  2. Adria gázvezeték bővítése nem szükséges ahhoz, hogy kielégíthesse a magyar igényeket, mert kapacitásaikkal már most is elláthatják Magyarországot és Szlovákiát, ezért a magyar megállapítás tulajdonképpen nem helytálló. 

Az igazságot ezekről az eseményekről célszerű a Horvát Állami Levéltárban keresni, - írja a cikk szerzője - amelynek archívumából kideríthető, hogy a horvát tengerpartnak soha egyetlen millimétere sem volt magyar. Itt őrzik az ún. „_Riječka krpica_” okiratot, a horvát-magyar megállapodás csatolmányát. Ez csak egy emlékeztető, hogy „a horvát határokat diplomáciai csalással is megpróbálták átrajzolni” – áll a Horvát Állami Levéltár közleményében.

Forrás:

https://hu.euronews.com/2022/05/16/magyarokat-nem-szolgalunk-ki-orban-viktor-elejtett-felmondatanak-utozongeje-horvatorszagba?utm_source=newsletter&utm_medium=hu&utm_content=magyarokat-nem-szolgalunk-ki-orban-viktor-elejtett-felmondatanak-utozongeje-horvatorszagba&_ope=eyJndWlkIjoiYjA3NmQzYjc0NjIwYmY5NGQ4NWZiMTQ4OTg4Njc3ZDMifQ%3D%3D

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search