Minden ami fontos

A fél város a méhlegelőkön röhögött, most Budapestre érkeztek a washingtoni Smithsonian Gardens szakemberei, hogy megismerkedjenek a magyar főváros zöldítését célzó programmal is

Budapestre érkeztek a washingtoni Smithsonian Gardens szakemberei, hogy megismerkedjenek a magyar főváros zöltítését célzó Vadvirágos Budapest programmal is. A korábban sokat támad méhlegelők intézménye nem szűnik meg. A program vezetői tanultak az első év tapasztalataiból.

Amerikából jöttek

James Gagliardi, a washingtoni Smithsonian Botanikus Kertek főkertésze látogatott Budapestre, hogy részt vegyen a “Nyomozás a beporzók után” című kiállításon a Füvészkertben, majd ezt követően a FŐKERT szakembereivel egy kötetlen beszélgetés során osztották meg egymással tapasztalataikat.

 

Mindent megmutattak az amerikai szakértőknek

Zakar András, a FŐKERT főigazgatója részletesen bemutatta a Vadvirágos Budapest programot, ami idén már második évébe lép, és amelynek keretében a 6 millió m2 kaszált gyepterület 4,5%-án természetközeli kezeléssel méhlegelőket jelöltek ki. Bemutatták az amerikai szakembernek a FŐKERT által kihelyezett rovarhoteleket és közösségi komposztálókat, valamint Budapest egyik legújabb Miyawaki erdőjét is meglátogatták.

Büszke a főpolgármester

Karácsony Gergely így fogalmazott a közösségi-oldalán: „Büszkék vagyunk arra, hogy globálisan is példát mutathatunk a budapesti zöldfejlesztésekkel. A Vadvirágos Budapest program indulása óta számos önkormányzat és helyi lakosok is megkerestek már bennünket azzal, hogy lehet vadvirágos rétet kialakítani.” Ezt is olvasd el: A fél város a méhlegelőkön röhögött, most kiderült mire voltak jók a gazosan hagyott területek

 

Forrás:

https://budapestkornyeke.hu/amerikabol-jottek-megcsodalni-a-fovarosi-mehlegeloket-es-a-vadviragos-budapest-programot/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search