Minden ami fontos

A Magyar Közlönyben megjelent, hogy igénybe vehető a nyugdíj közalkalmazotti jogviszony mellett is.

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletek alapján a közoktatásban, a szakképzésben, a szociális, gyermekvédelmi vagy gyermekjóléti szolgáltató intézményekben igénybe vehető a nyugdíj közalkalmazotti jogviszony mellett is.

A kormány ezzel az intézkedésével elismerte, hogy óriási pedagógushiány van, így kénytelen végre hozzányúlni a nyugdíjjogosultságot elérő közalkalmazottakat és az önkormányzati és állami intézményeket sújtó jogszabályokhoz.

A PDSZ ÉVEK ÓTA KÉRTE,

hogy a társadalombiztosítási nyugellátásról 1997. évi LXXXI. törvény  (Tny.) 83/C. § (1) bekezdésében lévő rendelkezést helyezzék hatályon kívül, tehát ne kelljen megszüntetni a közalkalmazotti jogviszonyt, a közalkalmazott nyugdíjasként dolgozhasson eredeti munkahelyén tovább úgy, hogy a nyugdíja folyósítását ne kelljen szüneteltetnie.

Kértük azt is, hogy az értelmetlen és káros 1700/2012-es kormányhatározatot is vonják vissza, amely előírta, hogy aki elérte az öregségi nyugdíjkorhatárt és nyugdíjra vált jogosulttá, annak meg kell szüntetni a közalkalmazotti jogviszonyát, és csak miniszteri engedéllyel dolgozhat tovább, álláshelyét nem lehet betölteni. Most ezeket az előírásokat egy évre rendeletileg felülírták.

MÁR EZ IS NAGY EREDMÉNY, DE JÓ LETT VOLNA NEM A FELHATALMAZÁSI TÖRVÉNY ALAPJÁN, ÉS NEM CSAK EGY ÉVRE SZÓLÓ DÖNTÉST HOZNI, HANEM TÖRVÉNYBŐL A KÖZALKALMAZOTTI JOGVISZONY ALATTI NYUGDÍJ FOLYÓSÍTÁST TILTÓ RENDELKEZÉST KIVENNI ÉS A KORMÁNYHATÁROZATOT EGYSZER S MINDENKORRA VISSZAVONNI. 

- írja a nedolgozzingyen.hu

Teljes cikk:

https://nedolgozzingyen.hu/2022/07/30/vegre-kozalkalmazotti-jogviszony-mellett-is-igenybe-veheto-a-nyugdij/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search