Minden ami fontos

Kétpercenként történik Magyarországon vagyon elleni bűncselekmény, évente mintegy 43 ezer betöréses lopás történik és cc. a három százaléka térült meg.

A Tolvajkulcsban a bűnözők nyilatkoztak módszereikről az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Kriminológiai Intézet munkatársainak.

Az elmúlt évek statisztikái szerint körülbelül kétpercenként történik Magyarországon vagyon elleni bűncselekmény, ebből minden hatodik betöréses lopás – derült ki egy kutatásból, amelyet a Tolvajkulcs kiadványban tettek közzé.

A 2008 és 2012 közötti évek kriminálstatisztikai adatainak átlaga alapján évente mintegy 43 ezer betöréses lopás történik. Ezek következményeként 2008 és 2012 között az elkövetők átlagosan nagyjából 15 milliárd forint kárt okoztak évente, ennek megközelítőleg a három százaléka térült meg, ami meglehetősen csekély eredménynek tűnik.

Emellett ezek a bűncselekmények egyrészt a sértetteknek hosszabb távú, akár évekig tartó lelki sérelmeket is okozhatnak, hiszen az értékeik megszerzése közben a tettesek behatolnak a privát szférájukba, erőszakkal bejutva sokszor látványos rombolást visznek véghez az otthonukban. Másrészt viszont nem csak a közvetlen sértetteknek jelentenek gondot, hiszen sérülnek az ott lakó családtagok, gyerekek, és a szomszédok biztonságérzete is megrendül, az emberek félni kezdenek, hogy ők is áldozatokká válhatnak, azaz egy-egy ügy kapcsán az adott lakókörnyezetben is jelentősen romlik a szubjektív biztonságérzet.

Teljes cikk:

https://index.hu/belfold/2022/09/16/betores-magyarorszag-statisztika-buncselekmeny/

A tanulmány itt olvasható:

https://okri.hu/images/stories/konyvajanlo/tolvajkulcs_2014/tolvajkulcs_sec.pdf

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search