Minden ami fontos

Kiss-Orbán László, Dunakesziről, a RC autómodell világbajnokságon vesz részt.

Az RC autómodell világbajnokság, annak is az elektromos modell szakágán veszek részt.

Ezek 1/10 méretarányú, rádió távirányítású autómodellek. Különböző gyártók készleteiből és tuning alkatrészeiből építjük ezeket, a Forma 1-hez hasonló komoly gyártói-mérnöki verseny is zajlik a háttérben. Én magam is az egyik gyártó kötelékében versenyzem évek óta.

 

A világbajnokság évente kerül megrendezésre, és forog a 7 kontinens között, idén Európa a rendező.

 

3 technikai kategória van jelenleg, 2 túraautó és egy forma 1 kategória. Itt a forma 1 nem túl gyors, talán a méretek miatt és elég sérülékenyek is. Viszont a túra autók kb 1,5 lóerősek az 1350g súlyhoz, úgyhogy 2 mp alatt vannak 100 felett az egyenesben…

Ezeknél a túraautóknál van egy szabad és egy motorteljesítmény korlátozott kategória, ebben az utóbbiban versenyzek én is.

 

A versenyek kontrollált edzésekből, időmérő és döntő futamokból állnak, mindegyik 5 perces. Egyszerre csak 10 autó van a pályán, úgyhogy ilyen létszám mellett ez egy 4-6 napos rendezvény. A kontrollált edzéseken a három egymás utáni leggyorsabb körödet mérik, ami alapján besorolnak egy időmérő csoportba. Az időmérő futamok 6 futamból állnak mindenkinek, amiből a 3 legjobb eredményedből egy pontrendszer alapján kerülsz be a megfelelő döntő csoportba. Az első 10 autó az 1-10 helyekért küzd a döntőkben, a második 10 a 11-20 helyekért és így tovább. A döntő futamok végül 3 futamból a 2 legjobb eredmény alapján eredményezik a végső sorrendet.

 

Na ebből most nekem a C döntő sikerült (24 hely), mivel kétszer sikerült ugyan 19-nek befutni, de a harmadik legjobb eredményem csak a 22. hely volt. Így a C döntőkben a 4. rajthelyről vágok neki, de még elérhető a 21. hely is a végén.

 

Forrás:

László Kiss-Orbán

https://www.facebook.com/laszlo.kissorban

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search