Minden ami fontos

Míg kerékpárútjaink fejlődnek, a gépkocsikban óriási károkat okoznak a közutak állapota!

A projekt célja a főváros területén már meglévő EuroVelo-szakaszok fejlesztése, valamint a még hiányzó Duna-parti útvonalak megvalósítása, csatlakozva a hálózat jelenlegi, illetve tervezett szakaszaihoz. Az EuroVelo három – dél-budai, észak-budai és a Budapest–Balaton fővárosi – szakaszának tervezése tavaly kezdődött, ezt megelőzően hosszas előkészítő egyeztetések zajlottak az érintettekkel.

A Megyeri csárda és az Újpesti vasúti híd közötti szakaszon mintegy 3,5 kilométer hosszan hiányzó kerékpárút közvetlen összeköttetést teremthet a vasúti hídnál meglévő városi főhálózattal, valamint a városhatárnál már megvalósult, Budapest és Dunakeszi közötti kerékpárúttal. A kerékpárút tervezése összehangoltan zajlott a folyamatban lévő árvízvédelmi beruházással. Az engedélyezési tervek 50-50 százalékos kormányzati és fővárosi forrásból készültek el. Az engedélyezési folyamat elkezdődött, a tenderdokumentáció a kivitelezésre várhatóan 2023 nyarán állhat rendelkezésre. A kivitelezésre jelenleg nincs forrás, ha azonban ez 2023 végéig megváltozik, a kivitelezés legkorábban 2024 tavaszán elkezdődhet.

A kétirányú, legalább 3,5 méter szélességű kerékpáros-útvonal nemcsak a IV. és a XIII. kerület kapcsolatát javíthatja, hanem megkönnyítheti a Dunakeszi irányából kerékpárral ingázók mindennapjait is. Ezenkívül a tágabb régió számára is előnyökkel járhat, hiszen megszakítás nélküli kapcsolat jön létre a Dunakanyar és Budapest belvárosa között.

Forrás:

https://bkk.hu/hirek/2022/11/eszak-pesten-is-bovul-az-eurovelo-europai-kerekparut-halozat.8356/?fbclid=IwAR3jk9EWnIt1rvgQAF8wM5Gchz4E5-wKVsy5RZBx7mdlNvF0O-kwgbl0DCA

és

https://dunakeszipost.hu/johet-a-budapest-szob-kerekparut-hianyzo-ujpesti-szakasza/?fbclid=IwAR2TNzP7SVa8_ZKnC_n8eC0h7f9cI6tlJSVq1xonLLczKfb3DdVmbFYZEJI

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search