Minden ami fontos

Csak 10 évig maradhatnak szaldós elszámolási rendszerben a 2024 előtt telepített lakossági napelem rendszerek

Október az előrehozott napelemes igénybejelentésekről szólt, a pénteki Magyar Közlönyből pedig megtudtuk, meddig maradhat szaldós elszámolásban, aki még idejében telepített napelemes rendszert.

Az üzembe helyezést követő 10. év végéig, de legalább a 2024-ben érkező éves elszámolásig szaldós rendszerben maradhatnak, akik már telepítettek, vagy még 2024 előtt telepítenek háztartási méretű kiserőművet, tipikusan háztetőre szerelt napelemes rendszert. Amennyiben valaki egy korábban telepített rendszert bővített, akkor a bővítés dátumától ketyeg az óra.

Legtovább, 2033. december 31-ig azok élvezhetik tehát a szaldós elszámolás előnyét, akik a jövő évben helyezik üzembe vagy bővítik a napelemes rendszerüket, és a következő 10 évben nem végeznek újabb bővítést.

Legkorábban azok az early adopterek veszítik el a szaldóra való jogosultságot, akik még 2014 előtt telepítettek napelemes rendszert, és azóta bővítésre sem került sor. Nekik már a 2024-es éves elszámolást követően változik az elszámolási rendszer.

Saját kérésre természetesen bárki kiléphet majd a szaldós elszámolásból, bár nem valószínű, hogy erre tömegesen sor kerülne. Az akkumulátorral kiegészített rendszerek népszerűsége viszont egész biztosan gyors növekedésnek indul majd a következő években.

Teljes cikk:

https://villanyautosok.hu/2022/11/22/ennyi-idejuk-maradt-a-szaldoban-a-napelemeseknek/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search