Minden ami fontos

2023 második felében tér vissza az El Niño és 2024-ben lesz újabb melegrekord

Példátlan hőhullámokat és világszerte felmelegedést hozhat az idén visszatérő El Niño

Az El Niño (‘a fiú’) jelenség év végi visszatérésével a globális hőmérséklet meredeken emelkedni fog, az éghajlati jelenség ezidáig nem tapasztalt hőhullámokat okoz majd idén – veszélyeztetnek a klímaszakértők.

A korai előrejelzések szerint 2023 második felében tér vissza az El Niño, ami világszerte tovább súlyosbítja majd a szélsőséges időjárási jelenségeket, így “nagyon valószínűvé” téve azt, hogy a globális felmelegedés meg fogja haladni a kitűzött 1,5 C°-os felmelegedést. A globális felmelegedés már így is 1,2 C°-nál tart jelenleg a preindusztriális kor óta.

 

A feljegyzések kezdete óta 2016 volt a valaha volt eddigi legmelegebb év általánosságban a Földön, amit szintén egy jelentős El Niño fűtött a legmelegebbre.

Az El Niño egy ciklikusan jelentkező természetes éghajlati jelenség, amelyet a Csendes-óceán vizének szelekkel való kölcsönhatása mozgat. A jelenség karácsony táján a legerősebb, és általában négyévente (ez a szám kettő-hét év között is mozoghat) ismétlődik.

Az El Niño a Csendes-óceán keleti térségében száraz időszakot, a nyugati térségében pedig jelentős esőzéseket okoz.

Az idei év átlaghőmérsékletét korábban már forróbbnak jósolták, mint ami 2022-ben volt, ami már így is az ötödik vagy hatodik legmelegebb volt, mióta mérik. Igaz, hogy az El Niño elsősorban december környékén zajlik, de a globálisan hőmérsékletemelkedést okozó hatásai hónapokkal később tűnnek fel igazán, ezért valószínűbb, hogy majd 2024-ben lesz újabb melegrekord.

 

Forrás:

https://vnexplorer.net/peldatlan-hohullamokat-es-vilagszerte-felmelegedest-hozhat-az-iden-visszatero-el-nino-s7235536.html

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search